Mi Vár ránk 2018-ban : jön a havi 50 ezres nyugdíjkiegészítés

Mi Vár ránk 2018-ban : jön a havi 50 ezres nyugdíjkiegészítés

A tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára vezet be egy új támogatási formát a családtámogatási törvény módosítása, amelyet ma fogadott el az Országgyűlés.

A támogatás kompenzációt nyújt azoknak, akik az otthoni tevékenységük mellett a munkaerőpiacon kevésbé tudtak, tudnak jelen lenni, ami miatt alacsonyabb összegű nyugdíjra jogosultak.  A tartós ápolást végzők időskori támogatása (távit) az ápolási díjjal együtt is folyósítható. A havi 50 ezer forintos összeget az a nyugdíjas kaphatja, aki gyermekét legalább húsz éven otthon gondozta, ezalatt legalább egy évig emelt szintű vagy kiemelt ápolási díjat kapott.

A kiegészítés feltételeiről itt olvashat!

A változtatás emellett lehetőséget teremt olyan munkahelyi bölcsődék létesítésére, amelyek egyéb fenntartóval kötött megállapodás keretében működnek. A bölcsődéket vagy mini bölcsődéket fenntartó önkormányzatok a jövőben nagyobb arányban vehetnek fel gyermekeket az ellátási körzeten kívülről.

Egyről két évre hosszabbodik a hallgatói gyermekgondozási díj, vagyis az úgynevezett diplomás gyed jogosultságának időtartama.

Az anyasági támogatást januártól mindazok megkapják, akik nem Magyarország közigazgatási területén szülnek. Az egyszeri, mintegy 64 ezer forint azon magyar állampolgárságú vagy magyar igazolvánnyal rendelkező gyermekek után is jár, akik nem rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel.

3 Comments on "Mi Vár ránk 2018-ban : jön a havi 50 ezres nyugdíjkiegészítés"

  1. Domán Istvánné | 2017-12-01 at 17:07 | Válasz

    De mi van a gyermekét egyedül nevelő szülővel( 1 gyermek) vagy egyedülélő nyugdíjassal? Csak családokról, 2-3 több gyermekes ccsaládokról, a jövőbeni családokról szólnak a kedvezmények ill. juttatások. A családi pótlék 1 gyermkeseknél évek óta nem változott. Átlagon aluli nnyugdíjjal rendelkezők, egyedülállók
    ( 70.-80 ezer Ft. ) miattuk senki nem szólal fel.

  2. A családipótlék összege hosszú évek óta be van fagyasztva.Ez az összeg a gyerekek után addig jár míg betöltik a 20. élet évüket,de csak akkor ha nappali tagozaton tanul középiskolában,de miért nem jár a főiskolásoknak és az egyetemistáknak.Ezek a gyerekek is nappali tagozaton tanulnak .Ők a jövő generációi,Ezeket a cdládokat is kellene segíteni!

  3. PUTNOKI-RAUSCH EDIT | 2017-12-05 at 05:52 | Válasz

    de mi van azokkal akik csak a 28000ft ápolásit kapják azokat miért nem lehet segíteni

Leave a comment

Your email address will not be published.


*