Minimálbér 2024 – Hatalmas béremelés jön 2024. január 1-től!

Minimálbér 2024 – Hatalmas béremelés jön 2024. január 1-től!

Gyurcsány Ferencék elárulták, milyen minimálbért követelnek.

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, ha kormányra kerül, akkor adómentessé teszi a minimálbért.

Bodnár Zoltán, a DK politikusa hétfői, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy továbbra is Magyarországon „tombol” Európa legmagasabb inflációja. Amely következtében tovább zuhan a fizetések reálértéke. Hangsúlyozta,

Minimálbér 2024 – Hatalmas béremelés jön 2024. január 1-től!

AZ EU-N BELÜL MÁR CSAK A BOLGÁR MINIMÁLBÉR ALACSONYABB A MAGYARNÁL.

Szerinte Magyarországon mégis ugyanakkora személyi jövedelemadó sújtja a legkisebb béreket, mint a „milliárdosok jövedelmét”. Ha az állam megadóztatja a minimálbért, azzal éppen olyan igazságtalanságot követ el, mintha engedné, hogy a vállalatok tetszés szerint egyre kisebb és kisebb fizetést adjanak a dolgozóiknak – jelentette ki Bodnár Zoltán.
Két számjegyű minimálbér-emelés jöhet

Mint arról korábban beszámoltunk, a szakszervezetek és a munkaadók tárgyalást folytattak a 2023-as bérkompenzációról és a 2024-es minimálbérről, valamint kidolgozták a 2027-ig szóló bérfelzárkózási programot, amelyet a kormány elé is benyújtottak. A 2024-es minimálbérről szóló tárgyalások még csak most következnek, de a Világgazdaság úgy tudja, hogy a szakszervezetek és a munkavállalók közötti megállapodás értelmében

ÉV VÉGÉIG EGYSZERI 100 EZER FORINTOT KAPNÁNAK A MINIMÁLBÉRESEK, MIVEL AZ INFLÁCIÓ A VÁRTNÁL MAGASABB.

Mindehhez a kormány jóváhagyása is szükséges, de az biztató, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter a VG konferenciáján a munkavállalók követeléseiről azt mondta, hogy ez jó irány, és személyesen üdvözli.

A minimálbér (a magyar jogi szaknyelvben „kötelező legkisebb munkabér”) olyan óránkénti, napi, heti vagy havi munkabér, melyet a munkaadó köteles a munkavállaló számára hivatalosan, legálisan megfizetni munkaviszonya alatt. Azaz a minimálbér az az államilag megkövetelt munkadíj, amelynél alacsonyabb munkadíjat egyetlen munkavállaló sem kaphat. Globálisan elterjedt forma, azonban mértéke és alkalmazásmódja eltérő, helyi jogszabályok, törvények szabályozzák.