Minimálbért a politikusoknak! Ha egyetértesz like, megosztás!

Minimálbért a politikusoknak! Ha egyetértesz like, megosztás!

Ez egy elég jó kérdés: vajon ha a politikusok is minimálbért keresnének, akkor megváltoznának itt a dolgok? Szerintem igen. Méghozzá villámgyorsan!

Minimálbért a politikusoknak!Ha egyetértesz like, megosztás!Ha minimálbérből kellene megélni ezeknek a jó embereknek nem tudom, hogy állna a…

IGY DOLGOZNAK A POLITIKUSAINK……ŐK HOZNAK DÖNTÉST !!! SZÉP VILÁGOT ÉLUNK !!!

Adómentes minimálbért akarnak

Az MSZP alelnöke azt mondta, adójóváíráson keresztül lehetne adómentes a minimálbér. Ehhez a kormánynak nem kellene mást tennie, mint lemondani a “a haverok között szétszórt” pénzekről.  Gúr Nándor úgy fogalmazott, attól, hogy Orbán Viktor tagadja, Magyarországon szegénység van, ami az “urizáló fideszes elit” mohóságának köszönhető.

Mint korábban megírtuk, a kormányfő a parlament hétfői ülésén mondta azt, hogy legfeljebb a szocialisták törzsközönsége hiszi el az ellenzéki propagandát, miszerint a jobbos kormányzás idején nőtt volna a szegénység. A szocialista politikus szerint viszont a szegénység mértéke nemcsak az unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a felméréseiből látszik, hanem a mindennapokban is lehet tapasztalni.

Az MSZP-s képviselő azt mondta, a minimálbér 65 százalékát kapja meg a munkavállaló, 35 százalékát elvonják. A visegrádi országokban az elvonás aránya 10-20 százalék között van – tette hozzá. Gúr Nándor közölte, míg 2010-ben a minimálbér után a munkaadókat és a munkavállalókat közösen terhelő elvonás 32 ezer forint volt, jövőre 73 ezer forint lesz. Elmondta, a garantált bérminimum esetén ez az összeg 40 ezer forint volt 2010-ben, jövőre 92 ezer forint lesz.

4 Comments on "Minimálbért a politikusoknak! Ha egyetértesz like, megosztás!"

 1. Nemes Gábor | 2018-05-27 at 11:53 | Válasz

  A jövedelemelösztással van a gond, és ez nem csak Magyarországra érvényes. Ez egész világon a tőkejövedelem ami csak a tula cég tulajdonosoknak a magán vagyonát gyarapítja az arányaiban folyamatosan nő a bérjövedelmek terhére. 100 évvel ezelőtt ez az arány kb. 60/40% arányban oszlott meg a bérből és fizetésből élők javára. Ma ez az arány 75*25% körül van a tőkejövedelmek javára. Tehát egyre többen lesznek rabszolgák, mindenhol a világban. Mi is ezt az utat járjuk.

  • Ágnes Szomor | 2018-11-25 at 13:07 | Válasz

   Gátlástalanok jövedelme a mélybe zuhan és a kizsákmányolt dolgozók méltó bérhez jutnak!
   Mindenkit érdemei szerint díjazni !!!!!

 2. Dillmont Anna | 2018-10-03 at 15:15 | Válasz

  Ezért kellene legalább fél évre megcserélni a fizetéseket, akkor tényleg kiderülne az igazság !!! Csak az a baj, hogy aki kevesebb fizetést kapna, nem tudná beosztani, és nem értené miért? aki a magasabb fizetést kapná, az nem arra költené, amire kellene, ész nélkül szórná. Javaslatom, ha lehetne, vegyenek el azoktól, akiknek 2 millió fölötti a havi fizetésük, és minden alacsonyabb fizetést,minimálbért, nyugdíjat,legalább 200 ezer forintra emeljék föl. Ez részben megoldaná a problémákat. Teljesen mindegy, melyik párt van hatalmon, mindegyik a saját embereit részesíti előnyben, és nem a “dolgozókat”. Akik több milliót kapnak havonta, észre sem vennék, hogy egyszer egy évben kimaradna a bérkorrekciójuk, ezzel viszont segíthetnének a kisembereknek, így azok is többet költenének, jobban felpörögne a gazdaság.

 3. Arcson Rafael | 2018-10-27 at 09:12 | Válasz

  Dillmont Anna FEJÉN TALÁLTA A SZÖGET! Nem a fizetés felcserélésének gondolatával, hanem az utána tett javaslatával. Azzal teljes mértékben egyetértek. Annyit tennék hozzá, hogy hasonló módszerrel még jó pár anyagi hátterű problémát is meg lehetne oldani, gyakorlatilag mindenki megelégedésére.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*