Mosógép és hűtőcsere program 2017: Augusztustól kérhető az ingyenpénz >>>

Mosógép és hűtőcsere program 2017: Augusztustól kérhető az ingyenpénz >>>

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében 600 milliós keretösszegű, vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék – olvashatjuk az NFM közleményében. A pályázók hűtő- vagy fagyasztó készülékeket, mosó- vagy mosó-szárítógépeket szerezhetnek be a bolti árnál 25-45 ezer forinttal olcsóbban a programban résztvevő üzletekben. A támogatási kérelmeket augusztusban lehet majd benyújtani.

A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a magyar családokat, amelyeknek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014-ben elindított Otthon Melege Program eddig közel 120 ezer háztartás energetikai korszerűsítését tette lehetővé, mintegy 23 milliárd forintnyi támogatással. Már korábban is volt lehetőség a háztartási nagygépek cseréjére, hiszen 2015-ben 2 milliárd forintos keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére.

Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára még április elején jelezte, hogy az Otthon Melege Programban, augusztus 7-től ismét lehet pályázni mosógép vagy hűtőszekrény cseréjére, melyről korábbi cikkünkben számoltunk be. Hozzátette, hogy júniustól pedig a lakóépületekben illetve társasházi lakásokban található gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére lesz lehetőség pályázni, mely részleteiről itt olvashatnak.

 • A rendelkezésre álló keretösszeg 600 millió forint.
 • Támogatási kérelmeket kizárólag magyar adóazonosító jellel és magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú természetes személyek (ügyfélkapus regisztrációval rendelkezők) nyújthatnak be, 2017. augusztus 7. és 28. között, régiónként eltérő időpontokban a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.
 • Fontos tudni, hogy személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő/fagyasztó készülék, vagy mosógép/mosó-szárítógép) cseréjére nyújtható be pályázat.
 • Továbbá azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a felhívás kiköti, hogy kizárólag a pályázati portálon található “Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett háztartási nagygépek egyikének cseréjéhez nyújtható támogatás.

A pályázat keretében elnyerhető támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb

 • A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép;
 • A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép;
 • A+++ kategóriájú nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép.

Támogatási kérelmek benyújtásának kezdete, illetve a rendelkezésre álló keretösszegek régiós megoszlását a következő táblázatban mutatjuk be.

Augusztustól kérhető ingyenpénz mosógépre

Forrás: portfolió.hu és palyazatkereso.eu

2 Comments on "Mosógép és hűtőcsere program 2017: Augusztustól kérhető az ingyenpénz >>>"

 1. És hol lehet hozzá jutni az igényléshez szükséges adatokhoz , papírokhoz ?? Köszönöm a választ

 2. Kóczi Rozália | 2017-08-13 at 19:43 | Válasz

  Hol található az előzőleg kitölthető pályázati dokumentum?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*