Most érkezett! Búcsút mondhatunk az óraátállításnak!!!! Az Európai Unió az óraátállítást eltörlését kéri: az EP-képviselők 384 igen, 153 nem mellett megszavazták! Részletek itt

Most érkezett! Búcsút mondhatunk az óraátállításnak!!!! Az Európai Unió az óraátállítást eltörlését kéri: az EP-képviselők 384 igen, 153 nem mellett megszavazták! Részletek itt

Az Európai Parlament egyre több és több negatív hatását mutatta ki az emberi egészségre az évente kétszeri (márciusban és októberben esedékes) óraátállítás miatt. Ezért annak felülvizsgálatát kezdeményezték.

Mire vártak eddig?Ezt végül 384 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal, 12 tartózkodással el is fogadták!

Az órák k előre-vissza állítása rövid távú alvászavarokat okoz, csökkenti a munkaképességet és komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

Óraátállítás: nem hatékony és még utáljuk is Január végén Finnország (és ezzel együtt 70 ezer finn állampolgár) azt kezdeményezte, jövőben tekintsen el az évi kétszeri óraátállítástól, és maradjon a nyári időszámítás. Ezt most az EP-képviselők végre megszavazták, így már csak egy lépés választ el bennünket attól, hogy évente kétszer boruljon fel a hormonháztartásunk a felesleges óraátállítás miatt!

Óraátállítás egyébként csak Észak-Amerika egy részén és Európában van érvényben, másutt nem követik ezt a gyakorlatot. „Az elsődleges cél az óraátállítás egységes leállítása az Európai Unió-szerte” – áll a bizottság közleményében.

Ha végül az Európai Parlament is megszavazza, az ránk nézve kötelező érvényű lesz.

Ha neked is van rossz (vagy akár jó) tapasztalatod az óraátállítással kapcsolatban, az egyetértésed vagy nem tetszésed kifejezheted a kommentrovatban! És persze ne felejtsd el ezt a hírt megosztani a legjobb barátaiddal sem.

Forrás : ketkes.com

 

error: Content is protected !!