NAGY VÁLTOZÁS AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁSNÁL!

NAGY VÁLTOZÁS AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁSNÁL! ÚJRASZABÁLYOZZÁK AZ ÓRAÁTÁLLÍTÁST A TELJES EURÓPAI UNIÓBAN! ÍGY FOG ÉRINTENI MINKET >>>

Litvánia az Európai Unióhoz fordult, azt kérelmezi, hogy hogy töröljék el a nyári időszámításról szóló törvényt, mert véleményük szerint az évente kétszer történő óraátállítás zavarja a legtöbb embert, közölte a 24.hu.

A balti államnak a parlamentje megszavazta, hogy tárgyalásokat fog kezdeményezni ezzel kapcsolatosan az Európai Bizottsággal. A litván miniszterelnök tanácsadója, Deividas Matulionis, azzal érvelt, hogy felül kell vizsgálni, hogy egyáltalán a szabályozás releváns-e még. Hamarosan konzultálni fog az EU tagállamaival is a litván külügyminisztérium .

Litvániában nemrég készítettek egy közvélemény-kutatást az ügyben, és az eredménye szerint eltörölné az óraátállítást,a 2,8 milliós lakosságnak 79 százaléka. Az Európai Bizottság tájékoztatást adott ki, miszerint már vizsgálja a nyári időszámítás hatásait, a rendelkezésre álló bizonyítékokat alapul véve.

Idén év elején itthon, Magyarországon a Jobbik állt ki az óraátállítás megszüntetése mellett, de a téma hamar lekerült a napirendről, köszönhetően a fideszes többségnek.

error: Content is protected !!