NEM TUDTA? Ingyenes fürdőbelépők évente 15 alkalommal! RÉSZLETEK ITT

NEM TUDTA? Ingyenes fürdőbelépők évente 15 alkalommal! RÉSZLETEK ITT

Wellness fürdők, kezelések és masszázsok, de sokan nem tudják, hogy lehet kérelmezni.

Szeretne végigcsinálni egy teljes, 2-3 hetes fürdőkúrát, de nem engedi meg a családi költségvetés? Szívesen gyógyulna a szabadság alatt akár minden nap valamelyik kiváló hazai termálfürdő vizében, de nincs rá pénze?
Van megoldás: társadalombiztosítási támogatással is fürdőzhet, mert érdemes kihasználni ezt a lehetőséget!

15 alkalom, és évente kétszer is!

Sokan nem is tudják, hogy indokolt esetben mindenki jogosult évente kétszer 15 nap kezelésre. Ez nem jelenti azt, hogy „ingyen fogunk fürdőzni”, hanem hogy jelentős (akár 70-80 %-os) kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdők szolgáltatását. Így sokkal olcsóbban kúrálhatjuk ki magunkat, és mivel a fürdőutalványt határidőre kell lejárni, így valószínű, hogy rendesen végigcsinálunk majd egy teljes kúrát.
Mert a fürdőzés csak akkor tudja kifejteni a hatását, ha kúraszerűen végezzük. Fürdőutalvány igényelhetünk reumatológiai vagy ortopédiai probléma esetén, és nőgyógyászati bajokra is felírják, de akár megelőzésképp olyanoknak is, akiket a munkájuk egész napra az íróasztal mellé köt, de csak szakorvosi rendelvényre!

Fürdőutalványt reumatológus vagy gyógyfürdőben dolgozó reumatológus szakorvos állíthat ki fürdőorvosi tanácsadás keretében. Hozzájuk a háziorvos adhat beutalót, és a vizsgálat után ott döntik el, hogy milyen gyógyfürdőkben igénybe vehető kezeléseket szükséges a betegnek kiírni.
A fürdőutalvánnyal nemcsak a gyógyvizes medencéket használhatjuk, hanem az ottani gyógyszolgáltatásokat is igénybe vehetjük, például a termál gyógymedencéket, az úszómedencét, a súlyfürdőt, a szénsavas kádfürdőt, de kaphatunk vízsugármasszázs-kezelést, gyógyiszapkezelést vagy orvosi masszázst is. Ebből egyszerre négyfélét rendelhetnek el, ami. 56 napig felhasználható.

A fürdőutalvány 15 alkalomra szól, amit 56 nap alatt kell lejárni a saját időbeosztásunk szerint, a fürdőkben kapott előjegyzés alapján. Fontos szem előtt tartani, hogy a háziorvos javaslata önmagában nem elég, el kell mennünk a szakrendelésre is, hiszen az egészségbiztosítás keretében igénybe vehető gyógyászati ellátásokat csak szakorvos rendelheti.
A gyógyászati ellátások társadalombiztosítási támogatással orvosi rehabilitációs szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatónál, gyógyfürdőben, továbbá a gyógyfürdőnek nem minősülő közfürdőben nyújthatók. A betegek naprakész tájékoztatása érdekében a gyógyászati ellátást nyújtó szolgáltatókat, illetve azok körében bekövetkezett változásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő weboldalán teszi közzé.

HA TETSZETT A CIKKÜNK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!

error: Content is protected !!