NŐK 40 Plusz program 2018! Jelentős szigorításokra kell készülni >>>

NŐK 40 Plusz program 2018! Jelentős szigorításokra kell készülni >>>

Változás jöhet a NŐK 40 Plusz programnál! Jelentős szigorításokra kell készülni!Itt most egy részletet közlünk a vg. ma megjelent cikkéből, mely szerint komoly változások és jóval szigorúbb feltételek jöhetnek a nők kedvezményes nyugdíjánál! Az eredeti és teljes c cikk Farkas András nyugdíjguru tollából származik!

Itt olvashatja az ide vonatkozó részleteket >> ” a 2018 után ilyen nyugdíjat igénylők számára megszigorodhatnak a jogosultsági feltételek, például nem 40, hanem mondjuk 42 év jogosultsági időt kellene szerezniük az igényléshez. Ennek a szigorításnak a lehetőségét nyilván nem lehet kizárni. Ráadásul minden érv emellett szólna, hiszen a nyugdíjkorhatár fokozatos emelkedésével a kedvezményes nyugdíjhoz szükséges 40 évi jogosultsági idő megszerzése egyre több nő számára válik elérhetővé a korhatára betöltése előtt.

Ez különösen a felsőfokú képzettséggel rendelkezők érdekeit szolgálná, akik eddig jórészt kiestek a kedvezményezettek köréből, hiszen a tanulmányi időtartamok nem számíthatók be a jogosító időbe. Az emelkedő nyugdíjkorhatár miatt azonban ők is megszerezhetik a korhatáruk betöltése előtt az egyetemi, főiskolai képzés befejezésétől számítható 40 évüket. Szigorítás lehetne az is, ha a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét ugyan nem terjesztenék ki más társadalmi csoportokra, de a nők kedvezményes nyugdíját malusszal terhelnék meg.

A kedvezményes női nyugdíj rendszere így fenntartható maradhatna.”
error: Content is protected !!