Nyugdíj utalás 2019

Nyugdíj utalás 2019

A legfrissebb példa: a 2019. januári 2,7%-os emeléssel növelt nyugdíjakat a bankszámlákra már január 11-én elutalják, míg a postai kézbesítés csak január 16-án indul!

Minden hónap 12-én utalják a nyugdíjat….

Nyugdíj utalás 2019! Utalással jön a nyugdíj 2019-től, itt vannak a dátumok!!!

Kétéves cselekvési tervet és pénzügyi stratégiát dolgozott ki a kormány, melynek része, hogy a nyugdíjakat is utalják a jövőben. A postai kifizetés megszűnhet 2019-től!!!

A dátumok  em változnak!!!

A nyugdíj minden hónap 12-ig megjön!!!

A kétéves cselekvési terv, a pénzügyi stratégia része, hogy a nyugdíjak is digitális formában érkezzenek a nyugdíjasokhoz, de nem kötelező jelleggel – mondta el Hornung Ágnes, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Portfoliónak.

A nyugdíjak és a szociális juttatások jelentős részét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam. A nyugdíjasok és az érintettek aztán sokszor sárga csekken fizetik be a rezsiszámláikat. Olcsóbb és készpénzmentes megoldást jelenthetne, ha például átutalással, számlára fizetné az állam a nyugdíjakat és szociális juttatásokat – írja a lap.

A kormány pénzügyi tudatosságot növelő tervének első kétéves tervében leírva ugyan nincs, de Hornung közölte, foglalkoznak a kérdéssel. Az államtitkár elmondta, 2019 elejére fog összeállni egy koncepcióterv. Eleinte az utalás nem kötelező jelleggel történne, tehát fokozatosan kerülhetne majd bevezetésre.

Az tehát szinte biztos, hogy az idén novemberi nyugdíjprémiumot még készpénzben kapják, akik ezt a kifizetési formát választották.

Forrás

1 Comment on "Nyugdíj utalás 2019"

  1. Ma, január 11 van, és a nyugdíj nem érkezett meg a számlára!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*