Nyugdíjasok figyelem >>> Késhetnek a nyugdíjak, bajban a folyósító: ITT A TÁJÉKOZTATÓ

Nyugdíjasok figyelem >>> Késhetnek a nyugdíjak, bajban a folyósító: ITT A TÁJÉKOZTATÓ

Egyre több feladatot kell ellátnia egyre kevesebb szakembernek ahhoz, hogy minden nyugdíjas időben megkapja pénzét.

A Népszava szerint hiába halasztották későbbre az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és így a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) beolvasztását, a Magyar Államkincstár (MÁK) november elsején sem lesz képes a nyugdíjak kifizetését a szokott határidőre teljesíteni. A kincstári dolgozók szerint a lépés előkészítetlen, jó, ha decemberre megvalósul.

Nem kizárt, hogy az idősek kéthavi nyugdíjat összevontan kapnak. 

A káoszt fokozhatja, hogy most kellene kiszámolni a nyugdíjemelést és most először a nyugdíjprémiumot, ami önmagában is nehéz feladat az egyébként is túlterhelt dolgozóknak, akik még a sztrájk előkészítéséig jutó kincstári dolgozóknál is rosszabb helyzetben vannak. A NYUFIG dolgozói egyre kevesebb pénzt kapnak, egyre több munkáért, miközben a káosz miatt százszámra mennek el a régi társadalombiztosítási szakemberek.

A Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósága sajtóosztálya azt írta, hogy a

kifizetési mechanizmusokat a szervezeti átalakítások nem veszélyeztetik,

de a lap szerint arra nem kapott érdemi választ, hogy létszám- és a pénzhiány mekkora gondot okoz. Barát Gábor, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság korábbi főigazgatója azt mondta, a kormány 2010 óta valójában harcot folytat a társadalombiztosítással szemben.

Korábban a MÁK elnöke azt mondta, csak “politikai haszonszerzés” vezeti azokat, akik szerint késhet a nyugdíjak folyósítása, már most készülnek arra, hogy a munkát a tőlük elvárt pontossággal elvégezzék.

error: Content is protected !!