Nyugdíjkiegészítés 2018/2019 – íme, minden tudnivaló!

Nyugdíjkiegészítés 2018/2019 – íme, minden tudnivaló!

Munka nélkül juthat nyugdíjkiegészítéshez – íme, minden tudnivaló!

Rengeteg támogatás jár  a magyar nyugdíjasoknak, de  a legtöbben sajnos nem tudnak róla.Nyugdíjasként Magyarországon szinte bármire lehet pénzt, segélyt, anyagi támogatást kérni.Legyen az akár egy számla, fűtés, gyógykezelés, fürdőzés, uszoda, lakásfelújítás, gyógyszer stb.

Alig páran tudnak róla,a hogy 2015. március 1-jével a korábbi segélyezi rendszer megszűnt és egy teljesen új rendszert vezettek be, így szűnt meg például a lakásfenntartási támogatás, ami helyett most más jogcímen lehet lényegében ugyanazt a pénzt, támogatást igényelni.Most már minden önkormányzat maga dönt arról, hogy mire ad pénzt  a saját nyugdíjasainak, így a legkülönfélébb támogatások jelentek meg  a magyar önkormányzatoknál, mint például az  élelmiszer-, gyógyszer-, lakásfenntartási támogatást és jövedelempótló rendszeres támogatás.

Mutatjuk hogyan jelentkezzen a pénzekért, hogy azt meg is kapja!

  • Járjon utána a helyi önkormányzatnál, milyen települési támogatások érhetőek el idén az adott településen, városrészben, mert mint mondtuk nem mindenhol ugyanazt lehet igényelni.
  • Ellenőrizze, hogy megfelel-e a jelentkezési feltételeknek, ez minden önkormányzatnál egyedi!
  • Töltse ki az önkormányzatnál, vagy annak weboldalráról beszerezhető formanyomtatványokat
  • A kérelmet az önkormányzat ügyfélszolgálatán, postán, vagy akár elektronikusan is benyújthatja a legtöbb esetben
  • Csatoljon minden szükséges dokumentumot, mert enélkül el fogják utasítani a kérelmét! (például jövedelem igazolás, számlák, halotti anyakönyvi kivonat)

Tudjon róla, hogy ezeknek a  kérelmeknek az elbírálása hosszú heteket is igénybe vehet, ne számítson túl gyors folyamatra. Kapcsolódó cikkünk itt olvasható!

error: Content is protected !!