Site icon 24 óra! – Friss hírek

ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSOK 2018! 600 EZER FORINT CSALÁDOKNAK, 360 EZER FORINT PÁROKNAK, 240 EZER FORINT EGYEDÜLÁLLÓKNAK!

ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSOK 2018! 600 EZER FORINT CSALÁDOKNAK, 360 EZER FORINT PÁROKNAK, 240 EZER FORINT EGYEDÜLÁLLÓKNAK!

A CNN tudósítása szerint egy olasz város polgármestere rádöbbent arra , hogy egyre jobban csökken a lakosság száma a településen, éppen ezért úgy döntött, hogy kezébe veszi a dolgokat és lépéseket tesz az ügyben, bizonyos feltételek teljesülése esetén pénzt ajánl annak, aki oda szeretne költözni, állandó lakosnak.

Candela városka dél-olaszországban található, Puglia tartományban, az 1990-es években még 8 ezer lakosa volt, jelenleg kevesebb mint 3 ezren élnek a festői városkában. A polgármester a következő ajánlatot teszi azoknak, akik odaköltöznének:

– a gyermekes családoknak 2000 euró (kicsit több, mint hatszázezer forint) adna, ha odaköltöznek, és állandó lakosokká válnak.
– egyedülállóak számra 800 eurot adna,
– párok esetében 1200 euró lenne a támogatás.
– ezenkívül még kapnának kedvezményeket a szemétszállítási és közműdíjakból, és az iskolai vagy óvodai tandíjból is.
Csak az a feltétele , hogy állandó lakói legyenek a városkának, vagy házat béreljenek Candelában, emellett fel kell mutatniuk legalább évi 7500 eurós jövedelmet mert el szeretné kerülni, hogy az új lakókat majd a város tartsa el.
Egy új lakó már nyilatkozott is a CNN-nek, ő az akción felbuzdulva Puglia egy másik részéről érkezett, véleménye szerint Candelában nagyon egyszerű és csendes életet élhet, ahol nincs zaj, és nincs szmog. A fényképész elmondása szerint a helyiek befogadóan viselkednek és nagy örömmel üdvözlik az új arcokat.-írj a a travelo.hu.

Nagy előnye a városkának, hogy alig egyórányi autóútra fekszik Puglia tengerpartjaitól, és pont azon a területen van, amit egyébként Olaszország éléskamrájának neveznek. Itt óriási traktoros felvonulással ünneplik a friss terményeket minden évben, és arra is nagyon büszke a polgármester, hogy a városkában 20 éve nem történt bűncselekmény. Szeretne rövid időn belül egy játékmúzeumot nyitni, egy középkori ruhákból összeállított kiállítást is szeretne szervezni az elöljáró a városban.

Exit mobile version