OTP Lakástakarék 2019/2020 – Újraindult az OTP Lakástakarék!!!

OTP Lakástakarék 2019/2020 – Újraindult az OTP Lakástakarék!!!

A Fundamenta októberi lépése után február elején az OTP Lakástakarék is újraindította az értékesítést. Az októberben megszüntetett állami támogatás helyett – legnagyobb versenytársukhoz hasonlóan – bónusznak nevezett befizetésarányos saját jóváírásokkal csábítják a rendszeres lakáscélú megtakarítást kereső ügyfeleket, a megtakarítás teljes hozama ezekkel együtt is csak hitelfelvétellel együtt haladja meg a 2%-ot. Az OTP várakozásai szerint évi 100-150 ezer új LTP-szerződést, vagyis a tavalyi szint nagyjából harmadát érheti el idén a piac.

Fennállásának több mint húsz éve alatt több mint 2 millió ügyfélnek segített a lakás-takarékpénztári rendszer, 2000 milliárd forintnál is többet fizettek ki az ügyfeleknek. Tavaly 400 ezer szerződés született, ami rekordot jelent a lakás-takarékpénztári állami támogatás októberi megszüntetése ellenére. Az állami támogatás nélküli lakás-takarékpénztári rendszer nem ördögtől való, Ausztriában például alig van ilyen, mégis négyszerese (60%) a lakás-takarékpénztári penetráció nyugati szomszédunkban – mondta a társaság sajtótájékoztatóján Ungvári Krisztián, az OTP Lakástakarék főosztályvezetője.

Az OTP úgy döntött, hogy két konstrukcióval indítja újra az értékesítést, a korábban népszerű 4, illetve 10 éves konstrukció helyett

  • egy 5 éves (1,4-7,0 millió szerződéses összegű) 5%-os befizetésarányos bónusszal,
  • illetve egy 10 éves (3-15 millió forint szerződéses összegű), 10%-os befizetésarányos bónusszal rendelkező módozattal álltak elő.

Utóbbit egy további 5%-os extra bónusszal egészítik ki, ha az LTP megkötését megelőző 3 és azt követő 9 hónapban lakáshitelt is felvesz az ügyfél.

A megszüntetett állami támogatást a lakástakarék által fizetett bónusszal “helyettesítik”, amennyiben szerződésszerűen fizet az ügyfél, és normál kiutalással szűnik meg a szerződés. A megtakarítási hozam a befizetésarányos bónusszal együtt is csak 0,74-2,10% között van. A lakás-takarékpénztári termékhez járuló hitel kamata egységesen fix 5,99%. A törvény abban nem változott, hogy továbbra is kizárólag lakáscélú megtakarításról van szó, viszont változás, hogy nem szükséges ragaszkodni a havi 20 ezer forintos befizetési maximumhoz egy szerződés (családtag) esetében, ez most 10-50 ezer forint lesz.

error: Content is protected !!