Otthon melege program 2018

Otthon melege program 2018 -Még a pályázat nem indult el jelenleg 2018.05.20-án

… de később várható majd!

Még az idén Folytatódik az otthon meleg program, a háztartási nagygépek cseréjét támogató Otthon melege alprogram eredetileg 600 millió forint keretösszegét 2,6 milliárd forintra emelte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A háztartási nagygépek cseréjére meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét az óriási érdeklődésre tekintettel 2,6 milliárd forintra emelték.

Hozzátette, még mintegy 2000 pályázat vár elbírálásra, de karácsonyig ez is lezáródhat.

Szólt arról is, a három éve futó programban az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzése évente mintegy tízmilliárd forintnyi megtakarítást eredményezett a háztartásokban.

Mivel a forrás több mint négyszeresére bővül, minden sikeres pályázó megkapja a 25–45 ezer forint támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez.

A 2017 májusában meghirdetett pályázatra beérkezett anyagok elbírálása a végéhez közeledik, várhatóan karácsonyig lezárul. A döntésekről minden pályázó e-mailben kap értesítést. A keretösszeg megemelésével több mint 61 ezer magyar család cserélheti le háztartási gépeit, ezáltal további 12–20 ezer forinttal csökkenhetnek a háztartások éves rezsikiadásai.

Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy a korábban a fűtési rendszerek korszerűsítésére és a gázkonvektorok cseréjére elindított alprogramokra összesen mintegy ötezer pályázat érkezett be. A megtakarítás éves összege korszerű gázkonvektor beszerzése esetén közel ötvenezer forint lehet, egy kazáncserével pedig elérheti a százezer forintot.

Ha a támogatói okirattal rendelkező pályázó már elvégezte a beruházást, és most benyújtja a kiírásnak megfelelő, hiánytalan elszámolását, az elnyert támogatási összeget még az idén kifizetik neki.

error: Content is protected !!