Rendkívüli friss hír >>> Meghalt egy ember a nyugat-nílusi lázban, egy Nyíregyházi beteg pedig életveszélyes állapotban van!!!

Rendkívüli friss hír >>> Meghalt egy ember a nyugat-nílusi lázban, egy Nyíregyházi beteg pedig életveszélyes állapotban van!!!

Pélmonostoron  egy férfi belehalt a nyugat-nílusi láz okozta fertőzésbe, ő az első halálos áldozata a betegségnek!!!

Egy Nyíregyházi beteg, élet és halál közt van!

A nyugat-nílusi láztól kapott agyvelőgyulladást egy 27 éves nyíregyházi férfi.

A Borsodihír elérte Gergelyt, aki elmondta, hogy augusztus 8-án a munkahelyén lett rosszul: állva szédült, ülve vagy fekve semmi baja nem volt, ezért lepihent, majd folyadékot ivott. Később 39 fokos lázzal hazament.

Másnap sokkal gyengébben, lázasan ébredt, továbbra is szédült és erőtlen volt a hét hátralévő részében, továbbá étvágytalanság, izom- és ízületi fájdalom és folyamatos tompa fejfájás gyötörte.

Kimerültségre gyanakodott és úgy gondolta, egy kis pihenés helyre teszi a dolgokat. Vasárnapra el is múlt a láz, azonban zuhanyzás után észrevette: felső teste, karjai és az arca is tele van apró, piros kiütésekkel.

Háziorvosa agyhártyagyulladásra gyanakodott, ezért beutalta a sürgősségire, de a CT-vizsgálat negatív lett. Az ottani főorvos nyugat-nílusi lázra gyanakodva befektette a kórházba.

A lap szerint naponta háromszor kapott infúziót, szteroidokat, vízhajtót, fájdalomcsillapítót, antibiotikumot, közben volt kontrasztos MR és neurológiai vizsgálaton is. Az EEG-vizsgálat kimutatta, hogy agyvelőgyulladása van, de mivel folyamatosan javult az állapota és a közérzete, nyolc nap után hazaengedték.

Később telefonon értesítették: pozitív lett a vérmintája nyugat-nílusi lázra.

Gergely nem tudja, hogyan kapta el a vírust. Másfél hónapja egy bükki túrázás után két kullancsot talált a testében. Továbbá lőtt sebekre emlékeztető, 5 centis szúnyogcsípései is voltak augusztus elején.

Be the first to comment on "Rendkívüli friss hír >>> Meghalt egy ember a nyugat-nílusi lázban, egy Nyíregyházi beteg pedig életveszélyes állapotban van!!!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*