Rengeteg hó esett a szomszédban >>>Magyarország felé tart a hóvihar!!! Figyelem!!!

Rengeteg hó esett a szomszédban >>>Magyarország felé tart a hóvihar!!! Figyelem!!!

Ausztriában hatalmas mennyiségű hó esett a hét eleje óta. A szeptemberi havazás szerdán is folytatódott, bár a keddi intenzitást nem haladta meg, így is több helyütt gyarapodott a hóréteg 10-20 centiméterrel – írja a sielok.hu. A hatalmas vihar amely a havat hozta most felénk Magyarország felé tart! 

Önmagában a szeptemberi hóesés nem ritkaság az Alpok tájékán, azonban az idén olyan sok hó borítja a lejtőket, hogy több helyen már 1300 méter alá csökkent a hóhatár. A portál szerint a Salzburgot Karintiával összekötő Grossglockner hegyvidéki utat a hatalmas hómennyiségek és a hófúvások miatt a csütörtökön lezárták, várhatóan pénteken újra járhatók lesznek.

A gyorsan jött havazás egyelőre úgy fest, hogy nem lesz hosszúéletű: jövő héttől várhatóan visszatér az ősz az ilyenkor megszokott hőmérsékletekkel, igaz a hétvégén még várható egy kisebb havazásra az osztrák gleccsereken.

Magyarországon marad az esős időjárás, de az Országos Meteorológiai Szolgálat friss jelentésében több megyében mérsékelte, illetve visszavonta a sok csapadék miatt korábban kiadott figyelmeztetéseket a havazás csak a magasabb helyeken fordulhat elő.

error: Content is protected !!