ROSSZ HÍRT JELENTETT BE A TESCO A VÁSÁRLÓINAK! – A VÁSÁRLÓK MEGÉRTÉSÉT KÉRIK!

ROSSZ HÍRT JELENTETT BE A TESCO A VÁSÁRLÓINAK! – A VÁSÁRLÓK MEGÉRTÉSÉT KÉRIK!

Tájékozódjon, hogy ne érje kellemetlen meglepetés!

Itt a tájékoztatás >>>>>>

Óriási készlethiány jöhet a magyar boltokban – vallott a Tesco és a Spar is
A madárinfluenza-járvány olyannyira megtizedelte a magyarországi kacsa- és libaállományt, hogy heteken belül eltűnhet a boltok polcairól ezen két szárnyas húsa.

Hiába az áfacsökkentés, a járvány miatt vélhetően nem fog jól fogyni a baromfihús, hiszen szeptemberig is eltarthat, mire pótolni tudják majd az elpusztult szárnyasokat, írja a Világgazdaság alapján az Index. A madárinfluenza miatt eddig 3 millió állatot kellett leölni, és 3 milliárd forint közvetlen kára keletkezett a gazdálkodóknak – mondta Csorbai Attila, a Baromfi termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön. Hozzátette: a vírus még tart, ezért végleges számok nincsenek. A legnagyobb kárt a víziszárnyas-állományban okozta a betegség, de a kiesés miatt jelentős közvetett kára is keletkezett a termelőknek. A fertőtlenítést követően minimum harminc napig nem lehet újratelepíteni az állományt, ami a teljes termékpályára kihat, a környező vágó–feldolgozó üzemeknek nem lesz alapanyaga, ami miatt leállhat a termelés is – mondta.

Csirkehúsból, pulykahúsból nincsenek készletek, de az ellátás folyamatos lesz. Kacsából és libából viszont előfordulhat készlethiány – mondta.

Azt mondta, hogy nem csak a hazai tojótyúk állományon múlik, hogy a tojás ára hogyan alakul, a nettó árakat nem lehet befolyásolni. A piacgazdaságban a kereslet és a kínálat törvényszerűségei határozzák meg európai szinten a tojás árát. Az áfakulcs a környező országokban magasabb, így ott az árak is magasabbak lehetnek – mondta. A baromfihús ára követi az európai- és a világtrendeket.

error: Content is protected !!