SOK HÁZTARTÁS KAP KOMOLY ÁLLAMI TÁMOGATÁST AZ IDEI FŰTÉSSZEZONRA! TÖBB SZÁZEZER FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS FŰTÉSRE!

SOK HÁZTARTÁS KAP KOMOLY ÁLLAMI TÁMOGATÁST AZ IDEI FŰTÉSSZEZONRA! TÖBB SZÁZEZER FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ ÁLLAMI TÁMOGATÁS FŰTÉSRE!

Országszerte már több mint négyezer háztartásban cserélhetik ki a gázkonvektorokat az Otthon Melege Programnak köszönhetően.

A dél-alföldi régióban szerdán 10 óráig lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

A tárca közölte: eddig öt régióból összesen több mint 4300 pályázat érkezett be az Otthon melege program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjére.

Legközelebb az észak-magyarországi régióban lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni, szeptember 28-án, csütörtökön reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Az utolsó a közép-dunántúli régió, ahol szeptember 29-től lehet pályázni a forrás kimerüléséig.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon (https://konvektor2017.nfsi.hu/) tájékozódhatnak az érdeklődők.

Több mint négyezer-háromszáz pályázat érkezett be eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramban – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Közölték, a dél-alföldi régióból a pályázatokat ma tíz óráig várták, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

Az NFM kiemelte: legközelebb az észak-magyarországi régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni 2017. szeptember 28. (csütörtök), reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.A tárca emlékeztetett arra, az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A 2014 szeptemberében indult, jelenleg közel harmincmilliárd forint keretösszeggel rendelkező programnak köszönhetően mára több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

error: Content is protected !!