Személyi kölcsön (hitel) igénylés bárlistásoknak is: ki kap hitelt?

Személyi kölcsön (hitel) igénylés bárlistásoknak is: ki kap hitelt?

NYERJ MOST 100 EZER FORINTOS BANKKÁRTYÁT!!! INGYENES REGISZTRÁCIÓ ITT

Nyitott könyv lesz az életed: óriási változás jön a személyi kölcsönöknél!
Nemsokára a pénzügyi történetünkhöz nem a saját bankunk férhet hozzá hanem más szolgáltatók is, természetesen az engedélyünkkel. Egy új EU-s irányelvnek és ennek a változásnak köszönhetően , újfajta piaci szereplők is megjelennek a piacon.

Most azt nézte meg a lap, hogyan változik majd a személyikölcsön-hitelezés gyorsasága.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szeptemberben benyújtotta azt a törvényjavaslatot azt a magyar Országgyűlésnek, melynek segítségével a 2018. januárban életbe lépő új EU-s irányelvet beemelik a magyar jogrendbe: ennek köszönhetően: az engedélyünkkel a pénzügyi tranzakciós történetünket teszi elérhetővé a saját bankunkon kívüli pénzpiaci szereplők számára is.

NYERJ MOST 100 EZER FORINTOS BANKKÁRTYÁT!!! INGYENES REGISZTRÁCIÓ ITT

A vállalatoknak fog ez lehetőséget nyújtani arra, hogy megfelelő ajánlatokat tudjanak nekünk adni anélkül, hogy az ügyfeleik lennénk, mert az engedélyünkkel látni fogják a pénzügyi történetünket, és azt is, hogy mekkora a havi bevételünk és a kiadásunk.

Két új típusú szolgáltató megjelenését is támogatja az új irányelv:
– az egyik számlainformációs,
– míg a másik pedig fizetéskezdeményezési szolgáltatásokkal fogja támogatni az új rendszert.
A törvényhozónak az a az elképzelése, hogy eljön a nyitott bankolás időszaka a PSD2 megjelenésével, ennek köszönhetően pedig a korábbinál sokkal nagyobb verseny fog folyni az ügyfelekért.
2016-ban megkérdezett banki vezetőket a PwC könyvvizsgáló, hogy várhatóan milyen hatása lesz a vállalatukra a PSD2-nek. Úgy nyilatkozott a megkérdezettek 88 százaléka, hogy hatással lesz az üzleti modelljükre az új irányelv, 68 százaléknak az a véleménye, hogy gyengíteni fogja őket az új szabályozás, 84 százalék pedig az új szabályok eredményeként stratégiaváltásra számít.

NYERJ MOST 100 EZER FORINTOS BANKKÁRTYÁT!!! INGYENES REGISZTRÁCIÓ ITT

Lássuk, mi is fog megváltozni?
Egy gyakorlati példán keresztül a Pénzcentrum bemutatja, hogy a PSD2 megjelenésével milyen változások jöhetnek a személyikölcsön-hitelezésben, azt le kell szögezni, hogy hogy januárban elkészül néhány technikai részlet, ezért elképzelhető, hogy csak 2018 év vége felé fog igazán nagyot változni a világ.

Még májusban egy összeállítást készítettek arról, hogy most a legnagyobb hazai lakossági bankok, milyen gyorsan tudnak hitelt adni nekünk, az OTP Bank egyértelműen megnyerte az mely összehasonlítást.
Az összehasonlítás során szembeötlő volt, hogy még az OTP is, a saját ügyfeleinek néhány óra alatt tudja folyósítani a kölcsönt, de az idegen banki ügyfeleknek már csak 1-2 nap alatt tud személyi kölcsönt folyósítani. Ez a hosszabb folyamat annak köszönhető, hogy sokkal tovább tart az ellenőrzési folyamat egy idegen banki ügyfél esetében, a verifikáció során feldolgozzák az ügyfél által benyújtott fizetési, pénzügyi és egyéb adatokat, azután pedig ellenőrzikazokat.

Egy OTP-s ügyfél esetében, akinek a bérjövedelme évek óta ugyanattól a vállalattól érkezik és a bankhoz vannak irányítva a csoportos beszedései is , nemkülönben a kártyás fizetései, és az OTP-nél vezeti át megtakarítási számlára a nem kiugró mértékű készpénzfelvételei után megmaradó pénzt is, ott egyáltalán nincs sok értelme azt ellenőrizni, hogy például az ügyfél tényleg az általa megadott munkahelyen dolgozik-e.

NYERJ MOST 100 EZER FORINTOS BANKKÁRTYÁT!!! INGYENES REGISZTRÁCIÓ ITT
A saját és az idegen banki ügyfelek részére is a bank hasonló idő alatt fog tudni hitelt jóváhagyni és folyósítani, ha a PSD2 beváltja a hozzáfűzött reményeket, mert egy számlainformációs szolgáltatón keresztül a bank az ügyfélről , szinte ugyanazokat az adatokat fogja látni, mint saját számlavezető bankja.
A rendszerben azonban marad még két időhúzó tényező:
– az idegen bank ügyfelét még azonosítani kell, a jelenlegi jogszabályok már lehetőséget adnak a teljesen online azonosításra,
– egyelőre még lassabb pénzt utalni bankon kívülre, mint egy saját banki ügyfél számlájára csak egyszerűen felhelyezni a jóváhagyott kölcsönt.

Csak a bankok fognak versenyezni?
Nemcsak lehetőséget teremt az új környezet a bankok számára, hanem veszélyhelyzetet is, mert várhatóan a piacon megfognak jelenni, újfajta, agilis pénzügyi szolgáltatók is. Elképzelhető, hogy a bankokhoz képest egyelőre még kisebb szakértelmük lesz, de az elérhetővé váló adattömeg alapján, majd várhatóan egészen könnyen fognak majd olyan modelleket alkotni, amelyek alapján a bankokhoz hasonlóan vagy lehet, hogy még nagyobb eséllyel tudják maj azokat az ügyfeleket behatárolni, akik nemcsak fel akarják venni a hitelt, hanem azt vissza is tudják és fogják fizetni.-írj a Pénzcentrum.

Nem kell azért a bankokat sem félteni, mert számukra is ott a lehetőség, hogy új és újabb, ügyfélbarát termékeket és folyamatokat hozzanak létre, és arra is van lehetőségük ugyanúgy, hogy megújult módon jussanak el ügyfeleikhez, akik most már más piaci szereplők prédájává válhatnak.

Nyugdíjas? és hitelt keres? Nézzen be ide most >>>

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!