Szeptemberben indul a SEGÍTŐ KEZEK PROGRAM – INGYEN LAPTOPOT, INGYEN SZÁMÍTÓGÉPET ADNAK A 65 ÉV FELETTIEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!

Szeptemberben indul a SEGÍTŐ KEZEK PROGRAM – INGYEN LAPTOPOT, INGYEN SZÁMÍTÓGÉPET ADNAK A 65 ÉV FELETTIEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!

Segítő kezek program 2018

Több ezer nyugdíjas kap ajándék számítógépet vagy laptopot egy vadonatúj kormányprogram részeként! ITT TÁJÉKOZÓDHAT A RÉSZLETEKRŐL!

További információk itt :

A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program, amely egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését és biztonságérzetének erősítését –

mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

Jeneiné Rubovszky Csilla azt mondta, a százezer leginkább rászoruló idős ember közül ötezren kaphatnak számítógépet vagy az egészségügyi állapotukat figyelő, vészjelzésre is alkalmas karperecet, esetleg igényelhetik mindkettőt.

Az eseményen elhangzott az is:

a múlt héten megkezdődött annak az 1050 közmunkásnak a képzése, aki rendszeresen kapcsolatot tart az idősekkel és a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkat ad át nekik. A miniszteri biztos jelezte: a programba bekapcsolódó településeken a jövőben bárki beléphet a Segítő kezek rendszerébe, a közmunkások vagy a rendszer működését korábban elsajátító fiatalok pedig otthonában tanítják meg neki az eszközök kezelését.

Jeneiné Rubovszky Csilla arra emlékeztetett: tavaly Magyarország lakosságának 19 százaléka volt 65 év feletti, de ez az arány 2030-ra várhatóan 24 százalék közelébe emelkedik.

Mint mondta, egy 2013 őszén készült felmérés tanúsága szerint az e korosztályba tartozók három legfőbb problémája az egészségromlás, a magányosság és a bűncselekményektől való félelem volt, a kormányzat célja pedig az, hogy mindenkinek méltó időskora lehessen.

Szólt arról is: felmérésükben az is vizsgálták, hogy az idősek a számítógéppel vagy az okostelefonnal összekötött rendszert részesítik előnyben, de utóbbi eszköz nem nyerte el a korosztály tetszését.

Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az eseményen arról beszélt:

az 1050 közmunkás feladata lesz, hogy az időseket megismertesse a tipikus jogsértésekkel, azok megelőzésének lehetőségével, az ilyen esetekben szükséges eljárásokkal, de azzal is, szükség esetén kihez fordulhatnak, ha nincs a közelben rendőr.Forrás cikk:hirado.hu

Kérem ossza meg, hogy a lehető legtöbb ember tájékozódhasson belőle! Segítsük egymást egy megosztással!

Köszönöm szépen.

4 Comments on "Szeptemberben indul a SEGÍTŐ KEZEK PROGRAM – INGYEN LAPTOPOT, INGYEN SZÁMÍTÓGÉPET ADNAK A 65 ÉV FELETTIEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!"

  1. Csicsmanné Zernye Magdolna | 2017-08-04 at 16:23 | Válasz

    Szeretném megkérdezni, hogy az ingyen laptopot és a vészjező karórát hol lehet igényelni.

  2. Schlachtovszkyné Oláh Ágnes | 2017-09-04 at 17:35 | Válasz

    Meg szeretném kérdezni, hogy hol lehet igényelni otthoni számítógépet nyugdijasnak.

  3. 73 éves vagyok és szeretnék igényelni laptopot és vészjelző karórát!

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!