Szeptemberben indul a SEGÍTŐ KEZEK PROGRAM – INGYEN LAPTOPOT, INGYEN SZÁMÍTÓGÉPET ADNAK A 65 ÉV FELETTIEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!

Szeptemberben indul a SEGÍTŐ KEZEK PROGRAM – INGYEN LAPTOPOT, INGYEN SZÁMÍTÓGÉPET ADNAK A 65 ÉV FELETTIEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!

Segítő kezek program 2018

Több ezer nyugdíjas kap ajándék számítógépet vagy laptopot egy vadonatúj kormányprogram részeként! ITT TÁJÉKOZÓDHAT A RÉSZLETEKRŐL!

További információk itt :

A kétéves kísérleti időszak lezárulta után, idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program, amely egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését és biztonságérzetének erősítését –

mondta szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

Jeneiné Rubovszky Csilla azt mondta, a százezer leginkább rászoruló idős ember közül ötezren kaphatnak számítógépet vagy az egészségügyi állapotukat figyelő, vészjelzésre is alkalmas karperecet, esetleg igényelhetik mindkettőt.

Az eseményen elhangzott az is:

a múlt héten megkezdődött annak az 1050 közmunkásnak a képzése, aki rendszeresen kapcsolatot tart az idősekkel és a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkat ad át nekik. A miniszteri biztos jelezte: a programba bekapcsolódó településeken a jövőben bárki beléphet a Segítő kezek rendszerébe, a közmunkások vagy a rendszer működését korábban elsajátító fiatalok pedig otthonában tanítják meg neki az eszközök kezelését.

Jeneiné Rubovszky Csilla arra emlékeztetett: tavaly Magyarország lakosságának 19 százaléka volt 65 év feletti, de ez az arány 2030-ra várhatóan 24 százalék közelébe emelkedik.

Mint mondta, egy 2013 őszén készült felmérés tanúsága szerint az e korosztályba tartozók három legfőbb problémája az egészségromlás, a magányosság és a bűncselekményektől való félelem volt, a kormányzat célja pedig az, hogy mindenkinek méltó időskora lehessen.

Szólt arról is: felmérésükben az is vizsgálták, hogy az idősek a számítógéppel vagy az okostelefonnal összekötött rendszert részesítik előnyben, de utóbbi eszköz nem nyerte el a korosztály tetszését.

Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az eseményen arról beszélt:

az 1050 közmunkás feladata lesz, hogy az időseket megismertesse a tipikus jogsértésekkel, azok megelőzésének lehetőségével, az ilyen esetekben szükséges eljárásokkal, de azzal is, szükség esetén kihez fordulhatnak, ha nincs a közelben rendőr.Forrás cikk:hirado.hu

Kérem ossza meg, hogy a lehető legtöbb ember tájékozódhasson belőle! Segítsük egymást egy megosztással!

Köszönöm szépen.

error: Content is protected !!