SZÜLŐK FIGYELEM! ERRŐL A VESZÉLYRŐL MINDEN SZÜLŐNEK TUDNIA KELL >>GYAKRABBAN ELŐFORDUL, MIT HINNÉ!

Ez a kisbaba nem hagyta abba a sírást. Aztán a szülei EZT fedezték fel a lábán. Mindenkinek tudnia kell erről a veszélyről!

 Egy apa figyelemfelhívó levele bejárta a világhálót, amiben arról ír, hogy kislányának nem sok kellett ahhoz, hogy levágják a lábujját egy, az ujjacskára tekeredett hajszál miatt. A kórházban azt mondták a szülőknek, gyakoribb az ilyen eset, mint gondolnánk…

Scott Walker és családja épp egy étteremben vacsorázott, amikor az amúgy nyugodt kislányuk keserves sírásban tört ki. A szülők mindent ellenőriztek, amit ilyenkor kell, de hiába. Végül arra lettek figyelmesek, hogy az öthónapos kislány testhőmérséklete megemelkedett, ezért levették a kicsi zokniját. Ekkor a férj észrevette, hogy valami elszorítja Molly középső lábujját. Szerencsére sikerült az édesanyának levennie a lábujj köré tekeredett hajszálat, a szülők nem nyugodtak meg és azonnal kórházba vitték a csöppséget.

Nagy meglepetésükre a gyermeket kezelő doktornő azt mondta, ez egy nagyon gyakori baleset a kisbabáknál. Dr. Julie L. Gallombardo, a New York University Langone Medical Center orvosa szerint a leggyakrabban egy ruhadarabra, például zoknira tapadt hajszál tekeredik rá valahogy a baba testére. A lábujjak mellett előfordulhat az ujjakon, sőt, akár nemi szerven is. A hajszálak mély sebet vágnak, ami nagyon fájdalmas, és sokszor el is fertőződik mire észreveszik a szülők.

A doktornő szerint akkor kell gyanakodni, ha a baba sírását egyetlen szokásos módszerrel sem lehet csillapítani. Ilyenkor célszerű minden ujjacskát alaposan átvizsgálni, mert lehet, hogy mi magunk se vesszük észre azonnal azt a vékony kis hajszálat, ami ekkora galibát tud okozni.

Nem gondoltam, hogy ekkora láncreakciót indítunk el, de jó érzés tudni, hogy Molly történetével felhívhatjuk a szülőtársak figyelmét a veszélyre” – nyilatkozta az apuka, Scott Walker

Molly szülei üzenete nagyon fontos, és már több, mint 30.000 alkalommal osztották meg.

Oszd meg te is kérlek >>>

error: Content is protected !!