Szülők figyelem! Ezt kevesen tudják, pedig jár nektek a 140 ezer forint!

Osszátok meg >>> Szülők figyelem! Ezt kevesen tudják, pedig jár nektek a 140 ezer forint!

Akár 140 ezer forintot is kaphatsz ha van gyermeked! Egy szuper összeállítást olvashatsz most, mellyel a minisztérium felhívja a figyelmedet, arra, hogy milyen anyagi segítség járhat Neked és családodnak.AZ Emberi Erőforrások Minisztériuma céljául tűzte ki az érintettek tájékoztatását, hogy minél többen ismerjék meg azokat a lehetőségeket, támogatásokat, anyagi juttatásokat, melyeket igénybe vehetnek.

GYED vagy más néven gyermekgondozási díj, melyre az a szülő jogosult, aki a saját háztartásában neveli gyermekét és biztosítva van.Feltétele, hogy az édesanya a gyermek születés előtti 2 évben legalább 365 nap biztosítotti jogviszonnyal rendelkezzen. A gyermekgondozási díj összege a naptári napi átlagkereset 70%-a, legmagasabb összege maximum havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a, ami jelenleg 142 100 forint.

Ha három vagy ennél is több kiskorú gyermeket neveltek, akkor igénybe vehetitek a gyermeknevelési támogatást vagy más néven a GYET-et. Ezt a támogatást, abban az időintervallumban tudod igénybe venni, amikor a legkisebb gyermeked már több, mint 3 éves, de még nem töltötte be a 8 éves kort.Vagyis a támogatás 5 évig jár. A támogatás összege 28 500, minden évben egyenlő a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj összegével.

Amíg a gyermeked el nem éri a 3 éves kort, addig a GYES, vagy gyermekgondozási segély nevű támogatásra vagy jogosult.Ha ikreid vannak, egészen addig kaphatod a támogatást, amíg a gyerekek megkezdik az iskolát.A tartós betegséggel illetve fogyatékkal élő gyermeknek 10 éves korukig jár a támogatás.Egy gyermek utána GYES összege egyenlő a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegével, ami jelenleg 28.500 forint.

Fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermek után emelt összegű családi pótlék jár.
Nagyon kevesen tudják, de alacsony súllyal világra jött gyermeke után is megadják az emelt összegű családi pótlékot a gyermek 3 éves koráig, ah kevesebb, mint 1500 grammal született.A támogatási igényt, az igénylőnek a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes kincstárnál kell jeleznie.

Óvodáztatási támogatás is jár a gyermekednek ha hátrányos helyzetű gyermeknek minősítették.A hátrányos helyzetet az önkormányzat állapítja meg.Ha megítélik a gyermeknek az óvodáztatási támogatást, akkor azt folyósíthatják pénzben vagy természetbeni támogatás formájában is, erről az önkormányzat dönt.
Oszd meg te is!

 

error: Content is protected !!