SZÜLŐK FIGYELEM >>> HA 6 ÉV FELETTI GYERMEKE VAN JÚLIUSTÓL 38 EZER FORINTOT KAPHAT A GYERMEK UTÁN!

SZÜLŐK FIGYELEM >>> HA 6 ÉV FELETTI GYERMEKE VAN JÚLIUSTÓL 38 EZER FORINTOT KAPHAT A GYERMEK UTÁN!

Érdemes élni az iskolakezdési támogatással.

Az iskolakezdési támogatás a bruttó minimálbér 30 %-ának erejéig adható. Az idei évben ez az összeg 38 295 forint.

A támogatást a munkáltató adja évente egyszeri alkalommal, és mindkét szülő igényelheti egyszerre.

Bár magasabb a közterhe (43,66 százalék), sok cég tervez idén is iskolakezdési támogatást adni a munkatársaiknak. Ez a tanévkezdést megelőző 60. naptól adható év végéig. Mivel a szülők örülnek, ha tényleg megkapják ezt a tanévkezdés előtt, így érdemes már júliusban foglalkozni ezzel.

Iskolakezdési támogatást az általános iskolai vagy középiskolai tanévet 2017. szeptemberében kezdő gyermekekre alapozva adhat a munkáltató a munkavállalójának – nyilatkozta a hirado.hu-nak Fata László cafeteria szakértő. Mint mondta, a dolgozó akkor kaphat ilyet, ha ő a családi pótlékra jogosult szülő vagy ezzel a szülővel egy háztartásban élő házastárs.

Ez azért is érdekes – fogalmazott a szakember -, mert a családi pótlék korhatára felett megszűnik a jogosultság. Ugyanakkor egy közös gyermek után mindkét szülői igénybe veheti a munkáltatójánál, ha ezek a pontok igazak rá.

Ami újdonság az idén, hogy egyes meghatározott juttatásként nincs összeghatár a juttatáshoz, így tetszés szerinti mértékben adható. A kizárólag utalvány formájában adható juttatás tankönyvre, taneszközre, ruházatra költhető.

2 Comments on "SZÜLŐK FIGYELEM >>> HA 6 ÉV FELETTI GYERMEKE VAN JÚLIUSTÓL 38 EZER FORINTOT KAPHAT A GYERMEK UTÁN!"

  1. Somogyi Istvánné | 2017-08-01 at 08:51 | Válasz

    ÉN sajnos le vagyok százalékolva és egyedül nevelem a gyermekem nekem miért nem jár az államtól ez a plusz juttatás?

  2. Az a baj az iskola kezdési támogatással, hogy nem az állam adja ,hanem a munkahelyek( már amelyik ad). Sajnos sok cég nem él ezzel a lehetőséggel, pedig sok családnak nagyon jól jönne ez a segítség. Én albérletbe lakok a fiammal, semmi segítségem nincs, pedig a szüleim megtehetnék, de elfordultak tőlem amikor elköltöztünk. Amit tudok megteszek hogy a fiam ne nélkülözzön semmit, ne piszkálják az iskolában…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*