TÁMOGATÁS CSALÁDOKNAK 2017 – ELKÉPESZTŐ ÖSSZEGŰ TÁMOGATÁST KAPHATNAK A CSALÁDOK ÚJ ÉS HASZNÁLT LAKÁSRA, HÁZRA!

TÁMOGATÁS CSALÁDOKNAK – ELKÉPESZTŐ ÖSSZEGŰ TÁMOGATÁST KAPHATNAK A CSALÁDOK ÚJ ÉS HASZNÁLT LAKÁSRA, HÁZRA! ingatlanvásárlási támogatás

Dömötör Csaba: a kormány már ötféleképpen segíti az otthonteremtést.

A nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény ismételt elfogadásával válik teljessé az otthonteremtési program, amelynek elemei az áfacsökkentés, a vissza nem térítendő támogatások, vagyis a családok otthonteremtési kedvezménye (csok), a kedvezményes, államilag támogatott hitel, az engedélyezési eljárások egyszerűsítése és a nok – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba kiemelte, az otthonteremtési programmal a kormány egy olyan időszakot akar lezárni, amelyet a devizahitelek mellett a lakásépítések alacsony száma jellemzett; azt szeretnék elérni, hogy minden magyar családnak legyen saját lakása és háza elérhető áron.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, az év első két hónapjában mintegy hatmilliárd forint értékben 2400 csok-igénylést fogadtak be a bankok, az új ingatlanokhoz járó támogatások 55 százaléka nagycsaládosokhoz kerül, tehát minden második új ingatlanhoz csokot igénylő nagycsaládos, vagy nagycsaládban szeretne élni.

Forrás : hirado.hu

Be the first to comment on "TÁMOGATÁS CSALÁDOKNAK 2017 – ELKÉPESZTŐ ÖSSZEGŰ TÁMOGATÁST KAPHATNAK A CSALÁDOK ÚJ ÉS HASZNÁLT LAKÁSRA, HÁZRA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*