Több mint egymilliós támogatás jár családoknak >>>> Nem kell hozzá Csok igénylés sem … OSSZÁTOK MEG …

Több mint egymilliós támogatás jár családoknak >>>> Nem kell hozzá Csok igénylés sem … OSSZÁTOK MEG …

Szinte nincs olyan, aki ne tudná, milyen új állami konstrukciókat lehet igénybe venni, ha valaki új otthont szeretne, legyen szó a csok által elérhető, akár 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatásról vagy éppen a szintén három vagy több gyermekes családoknak járó, szintén akár plusz 10 millió forintot jelentő, kamattámogatott hitellehetőségről.

Míg azonban a csokot sajnos nem veheti fel mindenki, és a másik új, felvetett lehetőség, a nok, vagyis a nemzeti otthonteremtő közösségek körül is sok még a bonyodalom – erről ide kattintva olvashatsz bővebben -, vannak támogatások, melyek akár azoknak is járhatnak, akik nem gondolkodnak előbbiekben, sőt, olyan konstrukció is létezik, mely alanyi jogon is elérhető szinte bármely magyar állampolgárnak.

Változatlanul működik a lakástakarék

A lakáskassza vagy lakástakarék akár 720 ezer forintos vissza nem térítendő állami támogatást is jelenthet, az állam ugyanis évente 30%-ot tesz a havonta befizetett összegek mellé, a támogatás ráadásul minden olyan állampolgárnak alanyi jogon jár, akinek lakástakarék-szerződése van.

Utóbbi egyfajta megtakarítási forma, mely az állami támogatáson túl évi hozamot is jelent. Ha valaki maximálisan kihasználja a lakástakarék kínálta lehetőséget, és 20 ezer forintot fizet be havonta, tíz éven keresztül, a végösszeg a már említett 720 ezer forintnyi támogatással lesz gazdagabb, jellemző emellett, hogy a futamidő végén kedvezőbb feltételekkel lehet hitelt felvenni.

A félretett összeget pedig bármilyen lakáscélra fel lehet használni, nem csupán vásárlásra, de bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, helyreállításra is.

Otthonteremtési kamattámogatás

Állami kamattámogatással nyújtott, kedvező hitelt korántsem csak a három vagy több gyermeket nevelő családok kaphatnak, régóta létezik ugyanis az otthonteremtési kamattámogatás is, melyet új lakás vásárlásához, építéséhez, használt lakás vásárlásához, korszerűsítéséhez és bővítéséhez is fel lehet használni.

A kamattámogatás lényege, hogy a felvett hitel futamidejének első öt évében az állam a kamatterhek egy részét átvállalja, így a piaci kamatozású hitelekhez képest akár jelentősen kisebb lehet a törlesztőrészlet, és ezáltal a visszafizetendő hitelösszeg is. Utóbb pedig több százezer forintot is jelent a különbség.

Adó-visszatérítési támogatás

A kormány új konstrukcióját jelenti az adó-visszatérítési támogatás, mellyel az új ingatlanok építését szeretnék ösztönözni. A támogatást a legfeljebb 150 négyzetméter hasznos alapterületű, összkomfortos lakás vagy a legfeljebb 300 négyzetméteres hasznos alapterületű, egylakásos lakóépület természetes személy építője vagy építtetője veheti igénybe az építési bekerülési költség megfizetéséhez, illetve a telek tulajdonosa az építkezés helyéül szolgáló telek vételárához.

Kapcsolódó cikkünk :

Lakástakarék – ezek járnak neked is

error: Content is protected !!