TÖBB TÍZEZER FORINTOT ADNAK HŰTŐGÉP ÉS MOSÓGÉP CSERÉRE IDÉN IS! NYUGDÍJASOK, EGYEDÜLÁLLÓK ÉS CSALÁDOK IS IGÉNYELHETIK!

TÖBB TÍZEZER FORINTOT ADNAK HŰTŐGÉP ÉS MOSÓGÉP CSERÉRE IDÉN IS! NYUGDÍJASOK, EGYEDÜLÁLLÓK ÉS CSALÁDOK IS IGÉNYELHETIK!

2017 tavasztól jön az új háztartási gép csere program de más készülékekre is…..

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára ,Szabó Zsolt,elárulta hogy a programban a hűtőgép továbbra is „slágertermék” és népszerűek a különböző gázkazánok. Utóbbi együtt jár a kéménycserével. Most is van egy olyan pályázat, mely kiegészíti az Otthon Melegét. Ez az első negyedévben nyílik meg, visszatérítendő, nulla kamatozású.

Arról már kaptunk hírt, hogy idén is lesz biztosan lesz háztartási gép csere program! Mivel tavaly a hűtőgépcsere és a mosógépcsere program volt és ezek mindketten óriási népszerűségnek örvendtek, így már azt is bejelentették, hogy idén is lesz hűtőgépcsere és mosógépcsere program is!

Információk szerintugy tudjuk hogy más gépekre is ki lesz terjesztve a program, így lassan el lehet kezdeni találgatni, hogy vajon melyik gépeket tudjuk idén lecserélni állami pénzből.
Az összes pályázat közös eleme volt, hogy ügyfélkapu regisztráció kellett hozzá. Maga a pályázat folyamat ingyenes volt. Régiónként külön, külön időpontokban indították el a pályázatot. Magánszemélyek pályázhattak. Volt még egy közös elem is a tavalyi Otthon melege pályázatoknak. Gyakorlatilag néhány óra alatt, vagy maximum néhány nap alatt a pályázók rohama miatt a keretek kimerültek,ezzel is azt bizonyítva mennyi embernek adunk segitséget.

Tehát érdemes minél előbb felkészülni. Ebben igyekszünk mi is segítséget nyújtani. Igyekszünk a lehető leggyorsabban közzétenni a pályázati híreket.

HÁZTARTÁSI GÉPCSERE PÁLYÁZATRÓL >>

Az Otthon Melege Program keretében hűtő- és fagyasztógépekre 2014-ben írtak ki pályázatot. A vissza nem térítendő támogatás mértéke minden esetben a berendezés vételárának 50 százaléka volt, A+ kategóriájú gépek esetén legfeljebb 25 ezer forint, A++ és A+++ kategóriájú gépek esetén pedig 35 ezer forint háztartási gépenként. A 800,79 millió forint támogatás 25 821 pályázó között osztották meg.

Mosógépek esetében a vissza nem térítendő támogatás mértéke szintén a vételár felét tette ki, A+ kategóriájú gépek esetén 25 ezer forint, A++ kategóriájú gépeknél 40 ezer forint, A+++ kategóriájú gépek esetén pedig 45 ezer forint volt a támogatás háztartási gépenként. A 2015 nyarán meghirdetett programban 44 248 pályázat kapott összesen 1,9 milliárd forint támogatást.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázat során előnyben vannak az energiatakarékos készülékek beszerzését tervező nagycsaládosok és nyugdíjasok, minden régióban elsőként ők adhatják be támogatási kérelmeiket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton.

error: Content is protected !!