VÁRATLAN FIGYELMEZTETÉS! HA PANELBAN LAKIK, AKKOR EZT MINDENKÉPPEN EL KELL INTÉZNIE DECEMBER 31-IG

VÁRATLAN FIGYELMEZTETÉS! HA PANELBAN LAKIK, AKKOR EZT MINDENKÉPPEN EL KELL INTÉZNIE DECEMBER 31-IG

VÁRATLAN FIGYELMEZTETÉS! HA PANELBAN LAKIK, AKKOR EZT MINDENKÉPPEN EL KELL INTÉZNIE DECEMBER 31-IG KÜLÖNBEN NAGY BAJBAN LESZ! BIZTOS, HOGY NEM IS HALLOTT MÉG RÓLA, PEDIG SÜRGŐS! Fontos tájékoztatás érkezett panelban lakóknak! Szinte biztos, hogy még nem is hallott róla, pedig nincs túl sok idő elintézni!

ITT VANNAK A LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK >>>>>

Oszd meg légyszíves, rengetegen élnek panellakásban Magyarországon, nekik ez nagyon nagyon fontos tudnivaló! Segítsünk egy megosztással! KÖSZÖNJÜK!

Nehéz dolguk lesz azoknak, akik idén nem vágnak bele a panelfelújításba!

Már csak egy évük van az energetikai felújításokra a társasházaknak a szigorítás előtt.

Jelenleg az épületenergetikai felújításokat egy viszonylag enyhe jogszabály szabályozza, de ez idén, azaz 2017. december 31-től drasztikusan megváltozik és nagyon komoly szigorítások jönnek és ezentúl már csak az új törvényeknek megfelelően lehet felújítani, ami nagyon nagyon komoly költséget fog róni a panelházakban, panellakásokban élőkre!

2018. Január 1-től ismét nagyot szigorítanak az energetikai követelményeken!

2017. december 31-ig csak az uniós és állami forrásból történő felújítások esetében, a jövő évtől kezdődően már minden korszerűsítési munkánál szükséges megfelelni a szigorúbb követelményeknek.

2021 ismét fordulópont lesz, ugyanis erre a dátumra minden ilyen épületnek közel 0 energiaigényűnek kell lennie, ami a magyar panelházak esetében nagyon durva felújításokat kíván majd meg, amihez nagyon durva költségek fognak társulni!

“„A homlokzati fal és a padlásfödém esetében majdnem 100, a nyílászárók esetében pedig nagyjából 25 százalékkal hatékonyabb szigetelést kell kialakítani a 2017 után megkezdett energetikai felújítások során.” – mondta el Sárvári Marcell, a Házfórum társasházszakmai fórum vezető szakértője.

A magyar panelek különösen rossz helyzetben vannak, ugyanis, rengeteg műszaki és anyagi problémával kell majd szembenézni a kivitelezőknek a szigetelésnél, ami tovább növeli majd a költségeket!

Csak, hogy képben legyünk a költségeket illetően, egy nagyobb paneltömb esetébe könnyen százmillió forintos tételt is jelenthet.

Forrás : privatbankar.hu

error: Content is protected !!