Vigyázat! Rendőrségi felhívás! Új csalási módszerrel hívhatják telefonon >>>

Osszátok meg … Vigyázat! Rendőrségi felhívás! Új csalási módszerrel hívhatják telefonon >>>

Az elmúlt napokban négy soproni asszonyt akart megtéveszteni egy családtagnak (lányának vagy unokájának) magát kiadó nő telefonon, aki több százezer forintot kért kölcsön a hölgyektől. A hívó minden alkalommal más személyt akart maga helyett küldeni a pénz átvételére, azonban célja meghiúsult, mert a nagymamák felismerték a csaló szándékát és megtagadták a kérését, a pénzt nem adták át az idegennek.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy az áldozattá válás elkerülése érdekében: Ha gyanús személy családtagként hívja telefonon sürgős segítséget kérve, tegyen fel neki olyan kérdéseket, amire csak ő tudhatja a választ! Ha hozzátartozó kér kölcsön pénzt telefonon, csak személyesen adja át az összeget, ha ismeretlen személyt küld, tagadja meg az átadást! Ellenőrizze le, hívja föl hozzátartozóját, hogy tényleg ő telefonált-e!

Ha arra gyanakszik, hogy idegen személy hívta csalás szándékával, az alábbi elérhetőségek valamelyikén azonnal értesítse a rendőrséget!

Abban az esetben, ha telefonos csalás áldozatává vált, illetve környezetében élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is, hogy ők is értesülhessenek róla!

error: Content is protected !!