Site icon 24 óra! – Friss hírek

Vissza nem térítendő állami támogatások 2019: 4 vissza nem térítendő állami támogatás fiataloknak

Vissza nem térítendő állami támogatások 2019:

4 vissza nem térítendő állami támogatás fiataloknak – havi 125 ezer ft-ot kaphatsz – AKÁR 3 TÁMOGATÁST EGYSZERRE IS IGÉNYBE VEHETSZ!

A legfontosabb tudnivalók a pályázatról >>

2. Fiatalok vállalkozóvá válásának  támogatása országos program

Ki vehet részt a programban?

Ha szeretnél vállalkozni és a fenti feltételeknek megfelelsz, regisztrálj!
Válaszd ki azt a megyét (kattints rá arra a megyére), ahol élsz és szeretnéd vállalkozásodat elindítani.

3. Diplomamentő program

Ingyenes felkészítő tanfolyam indul a Diplomamentő program sikertelen vizsgázóinak

Az interneten készülhetnek fel a tananyagból és feladatokat kapnak azok a diákok, akiknek nem sikerült eredményes vizsgát tenniük a Diplomamentő-programban. Az egyik nyelvvizsga központ az ő helyzetüket könnyítené meg a megoldással.

Az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) által kifejlesztett, ingyenesen igénybe vehető “Mentőöv” tanfolyam azoknak a volt diplomamentős diákoknak adhat jelentős segítséget, akik eddigi próbálkozásaik során a B2-es szintű nyelvvizsgán megközelítették, de nem érték el a küszöböt, hajlandók további 3-5 hónapot belefektetni a nyelvtanulásba, ám önállóan nem vagy csak nagyon nehezen tudnának felkészülni az újabb vizsgára.

4. Hallgatói jogviszony alapján gyed-re jogosultság (diplomás gyed)

2014. január 1-jétől kiegészült a gyermekgondozási díjra jogosultak köre a felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatóival. Ők a 2013. december 31-ét követően született gyermekük után az úgynevezett „diplomás gyed”-re lehetnek jogosultak.

Diplomás gyed-re az a 2013. december 31-ét követően született gyermek édesanyja (szülő nő)jogosult, aki az alábbi 1.-6. pontokban felsorolt valamennyi feltételnek megfelel:

1. a fent leírt általános szabályok szerint gyermekgondozási díjra nem jogosult, (például, mert nem biztosított, vagy biztosított, de a biztosítási jogviszonya alapján nem jogosult a gyermekgondozási díjra, mert a szülést megelőző 2 éven belül nem rendelkezik legalább 365 napi előzetes biztosítási idővel),

2. a gyermeke születését megelőző két éven belül államilag elismert felsőoktatási intézményben magyar nyelvű nappali képzésben legalább két félév aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, azzal, hogy egy félévre csak egy aktív hallgatói jogviszony vehető figyelembe. Két aktív félév megállapításához a gyermek születését megelőző két éven belüli aktív félévekben összesen 260 naptári napi hallgatói jogviszonnyal kell rendelkezni.

3. a gyermeke a hallgatói jogviszony fennállása alatt vagy a hallgatói jogviszony szünetelését, illetve megszűnését követő 1 éven belül születik,

4. a gyermeket saját háztartásában neveli,

5. magyar állampolgár vagy másik EGT tagállam állampolgára, és

6. a szülés időpontjában rendelkezik magyarországi bejelentett lakóhellyel.

Mennyi a diplomás GYED összege?

A felsőfokú alapképzésben/szakképzésben illetve felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő igénylő esetén a jogosultság kezdő napján aktuális minimálbér (2016-ban 111.000,- Ft) hetven százaléka (jelenleg 77.700 Ft).

A mesterképzésben, doktori képzésben, vagy egységes, osztatlan képzésben tanuló hallgató esetén a jogosultság első napján érvényes garantált bérminimum 70 százaléka (jelenleg 90.300,- Ft).

Exit mobile version