Folytatódhat az ingyenes jogosítvány program >>> Itt jelentkezhetsz!

Osszátok meg >>> Folytatódhat az ingyenes jogosítvány program – Itt jelentkezhetsz!

Ingyen lehet jogsid >>>> Folytatódhat az ingyenes jogosítvány program – jelentkezz te is!

Varga Mihály a tárca és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett közúti áru- és személyszállítási állásbörze megnyitóján emlékeztetett: egy tavaly ősszel elindult programban a kormány ötmilliárd forintot fordít arra, hogy hatezren ingyenesen szerezhessenek C, D vagy E típusú gépjárművezetői jogosítványt. Azt mondta: a program tapasztalatai rendkívül kedvezőek, így jó esélyt látnak arra, hogy folytassák, kiegészítsék a kezdeményezést. További feltételek >>>

A kormány azért támogatja a hivatásos gépjárművezető-képzést, mert rugalmasabbá teszi a gazdaságot, sokan könnyebben találnak álláslehetőséget, és az ágazat szereplői is könnyebben jutnak munkaerőhöz – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter.

A logisztikai ágazatban van lehetőség a növekedésre, ezért erre a szektorra a következő években nagyobb hangsúlyt kell helyezni – mondta a nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten.

Ismertetése szerint az áruszállítási teljesítmény 2012 óta folyamatosan emelkedik, és a magyar vállalkozások nemzetközi fuvarozási teljesítménye az elmúlt tíz évben több mint két és félszeresére nőtt. Az országban csaknem 12 ezer fuvarozási vállalkozás működik több mint 63 ezer járművel.

A közúti közlekedési szolgáltatási szektor foglalkoztatja a magyarországi munkavállalók 3,5 százalékát – mondta, hozzátéve: a kormány úgy gondolja, hogy a szektorban van munkaerő-tartalék. Az ágazat 500 milliárd forintos adóbefizetésével az államháztartás bevételeinek 5 százalékát biztosítja, ez az arány a balti országoknál 10-12 százalék, ami mutatja a lehetőségeket.

Varga Mihály ismertette: az elmúlt években elindított képzési programok ebben az ágazatban mintegy háromezer ember munkához jutását segítették. Az említett programban – nehézgépjármű- és autóbusz-vezetői képzésekkel – a logisztikai ágazat több területe juthat munkaerőhöz.

A tárcavezető szavai szerint amikor a járműipar túl nagy szerepet tölt be a gazdasági növekedésben, és keresik azokat a területeket, ahol van mód a növekedésre, akkor a logisztikai ágazatra, a védelmi iparra, a gyógyszergyártásra, az élelmiszeriparra kell nagyobb hangsúlyt helyezni a következő években.

Arról szólva, hogy a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő pénteken a befektetésre ajánlott kategóriába sorolta Magyarországot, Varga Mihály elmondta: az ország jó úton jár a meghatározott célok eléréséhez, a felminősítés is ezt mutatja. Hozzáfűzte ugyanakkor: az elmúlt években kialakult 3 százalék körüli gazdasági növekedés csak akkor lesz hosszú távon fenntartható, ha “az a fajta belső képzési struktúra megváltozik”, amely “a jelenlegi munkaerő-szükségletet képzi”. Úgy fogalmazott: “amit elkezdtünk 2011-ben, hogy a duális szakképzéssel vonzóbbá tegyük a fiatalok számára a szakképzett munkát (…), az szép dolog, de önmagában kevés lesz”, mert lehet, hogy egy szakma, egy diploma egy életre nem lesz elegendő.

Beszélt arról is: a munkanélküliségnek van egy úgynevezett természetes rátája, és ez a kormány szerint három százalék körül lehet Magyarországon, tehát a jelenlegi hat százalék alatti adat három százalékkal csökkenhet. Hangsúlyozta: természetesen a kormány feladata elősegíteni, hogy mindenki dolgozhasson az országban, de egyre inkább a munkaerő minőségi megújítására kell helyezni a hangsúlyt.

Wáberer György miniszterelnöki megbízott, a program szakmai kezdeményezője azt mondta: a bérek évről évre, dinamikusan nőnek, ezért úgy gondolja, “néhány éven belül a gépkocsivezetőink el fogják érni a nyugati gépkocsivezetői bérek szintjét”, és ezzel meg fog szűnni az ágazatban meglévő munkaerőhiány. Közölte: a programban részt vevők közül ezer jelentkezőnek már biztos munkahelye van, ezt fél év alatt érte el a szakma. Az állásbörzén és szakmai napon 42 munkáltató és mintegy 500 munkavállaló vesz részt.

 

11 Comments on "Folytatódhat az ingyenes jogosítvány program >>> Itt jelentkezhetsz!"

 1. váradi erika | 2017-08-05 at 17:33 | Válasz

  szeretnék jelenkezni az ingyen jogositványra

 2. Szeretnèk jeletkezni az ingyenes jogositvànyra èn is.

 3. Csáti Gábor | 2017-11-24 at 09:45 | Válasz

  Nagyon szeretnék jelentkezni a b kategóriás ingyenes jogosítványra

 4. szeretnek jelentkezni LELLÁK László

 5. Bartis Róbert | 2017-12-01 at 17:49 | Válasz

  37 évesen apaként szeretnék most már ingyen jogsira jelentkezni.Most már nehéz meglenni nélküle.

 6. Maróti Krisztina | 2017-12-13 at 11:49 | Válasz

  Érdekelne a B kategóriás jogsi.

 7. Vincze Tiborné | 2018-04-03 at 15:55 | Válasz

  Jó napot.Engem érdekelne a D kategóriás jogosítvány.

 8. Én most kezdtem el ma! Ha nem kellene ért fizetni az nagy könnyebbséget jelentene ugyanis az a 198 ezer forintot akkor már egy autóba tudnám fektetni!! 😉😉😉 Manapság igen ha van egy “B” kategóriás jogosítvány a kezedbe meg sokszorozódik a munkába állás lehetősége így szeretnék jelentkezni én is…

 9. Én is szeretnék ingyen jogsit b kategória

 10. Orbàn imre | 2018-07-11 at 16:44 | Válasz

  Èrdekelne a ingyenes b jogositvàny mi kell hozzà hogy ingyen legyen 32 èves fèrfi vagyok jelenleg àllàskeresö vagyok vàlaszukat vàrom mert èrdekelne ez a dolog

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


három × 5 =

error: Content is protected !!