Karácsonyi Erzsébet utalvány 2017 >>> Ők nem kapnak:

Karácsonyi Erzsébet utalvány 2017 >>> Ők nem kapnak:

Több ezer nyugdíjas idén is kimarad a kormány karácsonyi ajándékából!

Valószínűleg, idén sem kap Erzsébet-utalványt az év végén jó néhány nyugdíjazott egészségügyi dolgozó és pedagógus. Tavaly közel 2,6 millió főnek postázták a élelmiszerutalványt, közülük 14 680-an nem kapták meg – írja a Blikk.hu.

Ennél jóval több nyugdíjasnak nem is kézbesítették a cafeteria-jegyet.  Az egészségügyi dolgozóknak lehetőségük van arra, hogy munkájukat folytatva a nyugdíjukat jövedelemkiegészítésként kapják meg. Így bár a pénzüket munka mellett is megkapják, nem öregségi nyugdíjként folyósítják nekik.

“A 2016-os kormányrendelet alapján azt a személyt részesítik egyszeri, 10 ezer forintos juttatásban Erzsébet-utalvány formájában, akinek öregségi nyugdíjat folyósítanak” – magyarázta el Sziller Linda munkajogász.

Tehát a kormány nem teszi lehetővé a nyugdíjfolyósításukat szüneteltető nyugdíjasoknak, hogy megkaphassák az utalványt.

Lázár János kancelláriaminiszter bejelentése szerint idén is szeretnék meglepni a nyugdíjasokat, a kormányrendelet megváltoztatása híján azonban az egészségügyben dolgozó nyugdíjasok idén is hiába várnak az ajándékra. Ahogy azok a tanárok is, akik szintén lemondtak nyugdíjuk folyósításáról annak érdekében, hogy tovább dolgozhassanak.

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


3 + 7 =

error: Content is protected !!