Korkedvezményes nyugdíj 2018 – Visszatérhet a korkedvezményes nyugdíj >>>

Korkedvezményes nyugdíj 2018 – Visszatérhet a korkedvezményes nyugdíj >>>

Három-öt évvel hamarabb kezdhetnék meg időskori pihenőjüket a fizikai munkában megfáradt, megbetegedett nehézipari dolgozók, ennek költségeit a munkáltatók beépítenék üzleti tervükbe.

Állami forrásbevonást nem igénylő vállalati hűségprogrammal segítenék legkésőbb januártól a nehézipari dolgozókat, hogy az

öregségi nyugdíjkorhatár elérése előtt három-öt évvel elhagyhassák a munka világát.

A kezdeményezést útjára indító Tiszaújváros Térségi Foglalkoztatási Tanács elnöke, Kovács József a Világgazdaságnak elmondta: Magyarországon minden harmadik 60-64 éves ember súlyos egészségi problémával küzd, 460 ezren megfáradtak, megbetegedtek a munkában, már nem alkalmasak a napi nyolcórás beosztásra.

Legalább a 80-90 százalékuk fizikai munkás,

jelentős részük a nehéziparban, azon belül a vegyiparban, olajiparban, bányászatban dolgozik.

Kovács – aki a Mol Magyarország európai üzemi tanácsának ügyvezetője és egyben a Mol Petrolkémia Zrt. üzemi tanácsának elnöke – kiemelte, a Szent József-hűségprogram azokat az 58 év feletti dolgozókat érintené, akik több mint 35 éves munkaviszonnyal rendelkeznek, de vannak bőven olyanok is, akik már 40-45 esztendeje állományban vannak.

A munkáltatók vállalnák, hogy az éves üzleti tervükben forrást csoportosítanak át a programra. Egy nagyobb gazdasági szereplőnél 400-500 millió forintos kiadásról lehet szó, egy kisebbnél pedig 30-40 milliósról. Kovács József hangsúlyozta, hogy az idősek helyére fel tudnának venni a vállalkozások fiatal pályakezdőket, ezzel rugalmasabbá téve a munkaerőpiacot, hozzájárulva a kormány iparfejlesztési stratégiájához. Kapcsolódó cikkünk >>

3 Comments on "Korkedvezményes nyugdíj 2018 – Visszatérhet a korkedvezményes nyugdíj >>>"

  1. Bakosi Eszter | 2017-08-01 at 14:52 | Válasz

    Nemcsak a nehéziparban vannak az egészségre káros munkahelyek. Meg kell nézni a hűtőházban, konzerviparban,tejiparban és más helyeken dolgozók egészségi állapotát. Akik hosszú éveket, évtizedeket ledolgoztak ilyen helyeken,Ök 55 év felett már nem igazán bírnak dolgozni.
    Akinek néhány év hiányzik a 40 év jogosultsági időhöz, annak teljesen kilátástalan a helyzete, előbb-utóbb az utcán találja magát,vagy a temetőben végzi.Táppénzes, beteg emberekre a munkáltatóknak nincs szükségük!!!!!!! Igazán megérdemelné az, aki 35-38 évet ledolgozott-elmehessen nyugdíjba, ha akar.

  2. Mennyibe kerülne a cégnek egy évre egy ember kifizetése az állam felé ha életbe lép az uj korkedvezményes nyugdij a férfiaknál,

  3. Én ezt a korkedvezményes nyugdíjt kiterjeszteném a 3, 4 ill., a folyamatos munkarendben dolgozókra is!

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


2 × három =

error: Content is protected !!