ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

ABLAKCSERE, AJTÓCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM, ÚJ FŰTÉS ÁLLAMI PÉNZBŐL >> AKÁR 90%-OS ÁLLAMI TÁMOGATÁST KAPHATSZ! MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT!

ABLAKCSERE, SZIGETELÉS, NAPELEM ÁLLAMI PÉNZBŐL >> MUTATJUK HOGY KAPHATSZ RÁ NAGYON SOK PÉNZT! Elindultak a pályázatok, ne várjon ölbe tett kézzel, mert lemaradhat! Fontos információk, amit csak nagyon kevesen tudnak! Nagyon sok pénzt adnak ablakcserére, ajtócserére, hőszigetelésre, napelem felszerelésre stb. MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!!!

MOST PEDIG A LEGFONTOSABBAK! MUTATJUK MIT KELL TENNIE, ELINTÉZNIE, HOGY MEG IS KAPJA A MILLIÓKAT, AMIRE PÁLYÁZIK >>>>>>>>

A kamattámogatott lakossági energetikai hitelek feltételei az iskolakezdéssel azonos időben változnak. Egyes felmérések szerint egyre nagyobb az igény az energiatakarékos lakásokra. Nagy kérdés azonban az, hogy eléggé vonzónak tartják e a lakás és háztulajdonosok a támogatott hiteleket, amelyekből fel tudnák újítani otthonaikat. Nem kevés a tét, több tízezer háztartás energia hatékonyabbá tétele amire összesen 115 milliárd forintot szán a kormány.

Eléggé kecsegtetőnek tűnik a hitelkonstrukció, kizárólag energetikai fejlesztésre adják a kamatmentes kölcsönt, amit 10 százalék önerőhöz kötnek. A hitel futamideje maximum 20 év lehet, családi ház tulajdonosok maximálisan 10 millió forintot igényelhetnek erre a célra, társasházak esetén lakásonként 7 millió forintot. 500 ezer forint a minimális összeg erre a célra és 2 millió forintig nem kérnek hozzá hitelfedezetet.

A egyik legfontosabb módosítás, hogy a vissza ne térítendő támogatással is kombinálható a kölcsön, s szeptember első napjától az önrész helyett a saját forrás fogalma kerül bevezetésre, ami egyszerre tartalmazhat állami támogatást és önerőt is.

A magyar lakosság számára fontos szempont az energiahatékonyság, a háztartások 24 százaléka ismerte fel ennek jelentőségét, a rezsicsökkentés lehetőségét. Bizonyos felmérések szerint a következő 5 évben 920 ezer háztartásban szeretnének valamilyen energia-megtakarítással járó felújításokat végezni ott ahol élnek.

Rengeteg jótékony hatása van az épületek korszerűsítésének, energiatakarékosságának növelésének. Nagyon komoly nemzetgazdasági előnyök származnak az energia-hatékonyabb otthonok létrehozásából, s akkor még a klímaváltozás hatásainak enyhítéséről még nem is beszéltünk. Javul az emberek közérzete, egészségügyi állapota az energiahatékonysági felújítások során kialakított új környezetben, ami jelentős mértékben csökkentheti az egészségügyi és a társadalombiztosítási kiadásokat. Mindenképpen érdemes és fontos kormányzati szinten foglalkozni ezzel a dologgal.

Ajándékmilliókból újíthatod fel az otthonod: még pályázni sem kell!

LAKÁSFELÚJÍTÁS, CSALÁDI HÁZ FELÚJÍTÁS INGYEN PÉNZBŐL >> MÉG PÁLYÁZNI SEM KELL, CSAK IGÉNYELNI! ITT TÁJÉKOZÓDHATSZ!

A Pénzcentrum egy tanulmány példáján keresztül szeretné bemutatni, hogy érdemes akár kölcsönből is megoldani az  otthonunk energetikai korszerűsítését, mert bizonyított tény, hogy az esetek legnagyobb többségében  többet lehet megtakarítani a rezsin, mint amennyibe került a beruházás.Ezeket akár hitelből is finanszírozhatjuk, méghozzá úgy, hogy egy fillérünkbe sem kerül majd.

A felmérések azt mutatják, hogy bizonyos esetekben, akár  65-80 százalékot is meg lehet a rezsin spórolni a korszerűsítés után, ezrét érdemes egy megfelelő kölcsönt felvenni, mert  az energetikai számítással alátámasztott beruházás után a havi átalányon megtakarított összeg az esetek többségében nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz felvett hitel törlesztőrészlete.

Természetesen ahhoz, hogy lássuk, hogy  a mi esetünkben mik a lehetőségek, mindig egyedi számítást kell végezni, ehhez elsősorban érdemes elkészíttetni az ingatlan zöldkártyáját, ez nem csak az ingatlan  jelenlegi állapotát mutatja, hanem  megfogalmaz egy ajánlást is  a korszerűsítésre. Utána pedig szét kell nézni a piacon lévő hitelkonstrukciók között .

Erre természetesen érdemes használni a Pénzcentrum kalkulátorát,  amely több mint 30 bank termékeit hasonlíthatja össze, itt  megtalálhatóak  a korszerűsítésre igénybe vehető lakáshitelek, és a  szabad felhasználást biztosító személyi kölcsönök is. De, annak érdekében, hogy jobban szemléltesse állítása igazát, a Pénzcentrum egy konkrét példán is bemutat egy mintaszámítást.

A paraméterek beállításánál abból indult ki, hogy:

 • három millió forintból
 • 3 korszerűsítési munkálat:   szigetelés, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés.
 • ennek megfelelően 2,4 millió forintos hitel összegel számol, mert így jön ki a felújításra szánt 3 millió forint,a minimális, 20 százalékos önerő mellett
 • 7 éves futamidőt adtak meg,
 • ezen kívül az alapértelmezett funkciókkal kalkuláltunk.

A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót :

 

 • A Sherbank Fair személyi kölcsön nyújtja , amelynél 39 707 forintra jön ki a havi fix törlesztő , a 10,86 százalékos THM mellett.
 • még  jó megoldásnak tűnik erre a célra a K&H megújult otthonszépítő személyi kölcsön, amelynél a visszafizetendő összeg 3 385 153 forint , a THM 10,87 százalék , havi törlesztőrészlet 39 830 forint.
 • megfontolandó még a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön, amelynél visszafizetendő összeg 3 467 021 forint, a THM 11,73 százalékos, és   havi 41 274 forint a  törlesztőrészlet.
 • hasonlóan kedvező Erste Bank Most Személyi Kölcsön, amelynek a törlesztőrészlete havi  44 963 , a THM 15,48 százalékos.
 • természetesen OTP-nél is van erre kedvezményes konstrukció az Akciós OTP Személyi kölcsön, amelynek igénybevételével   havonta fix 47 655 forintért tudja megvalósítani  ingatlanának korszerűsítési terveit.

Nekik már sikerült

Aki szkeptikus azzal kapcsolatosan, hogy  valóban érdemesebb hitelből megoldani, annak, érdemes szemügyre vennie az Energiaklubnak egy  nemrég publikált kiadványát, ebbe nemcsak  a gyakorlati tanácsokat adnak, hanem   konkrét példákkal igazolják a szakemberek  az energetikai korszerűsítések létjogosultságát, fontosságát. Azt is hangsúlyozzák az  útmutatóban, hogy  ez igencsak döntő szempont a finanszírozás szempontjából, hogy  “a kiszámított megtérülés néha hosszú idő lehet, de ha a beépített technológia élettartamán belül van, akkor egyértelműen pozitív lesz a mérleg.”

Családi ház komplex korszerűsítése

Lássunk egy konkrét példát a Pénzcentrum jóvoltából. Teljes energetikai felújításon esett át egy, az 1930-as években épült keszthelyi családi ház. A ház teljesen új tetőt kapott,  nemcsak födém- és  homlokzatszigetelést.

 • a falazatra 16 cm-es, míg a födémre 2×16 cm kőzetgyapot szigetelés került,
 • mindenhol új, dupla üvegezésű, kiváló hőszigetelő képességű nyílászárók kerültek beszerelésre.
 • kibővült a meglévő alapterület is: az eredeti 53 négyzetméter az átalakítás során  78 négyzetméterre nőtt.
 • sor került a teljes fűtésrendszer cseréjére is, aminek során   a konvektoros gázfűtést, kondenzációs kazán, és radiátorok cserélték fel.

A Pénzcentrum táblázatában jól látszik az óriási különbség:

A ház  „gyenge” besorolásból,  a teljes körű felújításnak köszönhetően besorolásból “energiatakarékos” besorolású lett, aminek köszönhetően az  éves energiaigény az előbbiekhez képest  még úgy is sokkal alacsonyabb,hogy közben igencsak kibővült  a ház fűtött területe. Közel 3500 köbméter volt földgázban kifejezve az 53 négyzetméteres kis ház éves energiaigénye, ehhez képest, a számításik szerint 1300 köbméter gáz is elegendő lesz a kibővített épület fűtéséhez  és meleg víz ellátásához.

10 hozzászólás

 1. Érdeklődöm, hogy hol lehet hozzájutni a pályázati nyomtatványhoz?
  Hol lehet benyújtani az igénylést, és meddig?

  Kérem tájékoztatásukat: köszönettel

 2. Szeretném tudni, hogy a pályázati nyomtatványt hol lehet megtalálni és letölteni.Köszönettel szives tájékoztatását.

 3. Érdeklődnék, hogy hol lehet benyújtani az igénylést, és milyen pályázati nyomtatványon?

 4. Érdekel ez vissza nen térítendő lakás felújjítási pályázat. Nyomtatványt hol lehet letölteni milyen cimre kell küldeni? Köszönöm

 5. Én tavaly szerettem volna a nyílászárókat kicseréltetni, de sajnos nem találtam kivitelezőt, amikor megtudták, hogy pályázatról van szó, rögtön visszaléptek. Kik azok a vállalkozók, akik nem riadnak vissza a pályázati kivitelezéstől?

 6. érdeklődnék hol lehet intézni mert az önkormányzatok semit nem tudnak rólla ajtó ablak csere érdekelne köszönöm

 7. Szereteném megkérdezni, hogy 2019-ben is lesz Pályázat Családiház szigetelésre, és fűtéskorszerüsítésre?

 8. Szeretném meg kérdezni hogy 2019 ben is lehet pályázni, ablak, és ajtó cserére?? És milyen nytatvány kell hozzá kitölteni? És kihez kell segitséget kérni úgyan is a férj mozgáskorlátozottert strokot kapott és le van bénulva a bal oldala és így kereső képtelen és igen szerény körülmények közt élünk és jo lenne ha igényelni tudnám ezt a tàmogatás úgyan is egy rámpát is szeretnék csinálni mert sajnos a lépcsön nem lehet az elektromos kocsit használni kérem a segitségüket. Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!