Itt a MÁK közleménye – Rengeteg pénzről van szó, sok Magyar család érintett

Itt a MÁK közleménye – Rengeteg pénzről van szó, sok Magyar család érintett

Itt a MÁK közleménye – Rengeteg pénzről van szó, sok Magyar család érintett : Az új bölcsődei támogatás lebonyolítására kiírt pályázat februárban jelent meg. És sok részletet feltárt a programról, de sokan már türelmetlenül várják a hivatalos bejelentést arról, hogy mikor indul el a pályázati lehetőség.

Sok szülő érdeklődik, és érthető módon, hiszen áprilisban zajlanak jellemzően a bölcsődei beiratkozások.

Az új bölcsődei támogatás célja a kisgyermeket nevelő szülők munkaerőpiaci visszatérésének segítése. A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 5,5 milliárd forint, és legfeljebb 54 hónap áll rendelkezésre a projekt fizikai befejezésére.

A támogatás összege legfeljebb 50 ezer forint lehet, de bizonyos esetekben akár 65 ezer forintot is kaphatnak a szülők.

A támogatás igénylése akár visszamenőlegesen is lehetséges lesz, de pontosan mikortól, arról még nincs hivatalos információ.

A pályázat kiírásában megfogalmazott célok között szerepel többek között a tájékoztatási kampány megkezdése, az informatikai rendszer fejlesztése, az ügyfélszolgálat kialakítása, valamint az esélyegyenlőségi tervben foglaltak végrehajtása.
Bár a tájékoztatási kampány még nem indult el áprilisban, és a felhívás sem jelent meg a honlapon. Az sem tudható biztosan, hogy a technikai feltételek március 31-ig teljesültek-e.

Az új bölcsődei támogatás előző változata 2019-ben indult, és több mint 10 ezer gyermek után tudták igénybe venni a szülők több mint 2,6 milliárd forint összegben.

A program végdátuma előbb 2021 decemberére, majd 2022 decemberére, végül 2023 márciusára módosult.

A Magyar Államkincstár az új pályázattal kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy a pályázatok benyújtásával kapcsolatos részletes információkat és feltételeket a projekt indulását megelőzően fogják nyújtani.

A célcsoport a kisgyermeket nevelő, munkába álló vagy munkába visszatérő szülők, akiknek lakcíme a kevésbé fejlett régiók területén van.

A szülők tehát érdemes figyelemmel kísérniük a fejleményeket és tájékozódniuk az új bölcsődei támogatásról, mivel ez jelentős segítséget jelenthet a munkába való visszatérésben. Amint bővebb információ áll rendelkezésre, frissítjük cikkeinket.

error: Content is protected !!