3 FANTASZTIKUS ÁLLAMI TÁMOGATÁS 1,2,3,4 GYERMEKES CSALÁDOKNAK!

3 FANTASZTIKUS ÁLLAMI TÁMOGATÁS 1,2,3,4 GYERMEKES CSALÁDOKNAK >>>

Gyermeknevelési támogatás

Gyermeknevelési támogatást a három vagy több gyermeket nevelő szülő, illetve gyám vehet igénybe, amennyiben heti maximum 30 órás, nem otthon végzett munkája van, illetve a legfiatalabb gyermek három- és nyolcéves kor közötti. A támogatás összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével egyezik meg. Kérelem benyújtásával igényelhető a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalnál.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

A gyerekek szociális jogosultság alapján kaphatnak rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, ami ingyenes étkeztetést, ingyenes tankönyvellátást, anyagi támogatást, illetve egyéb kedvezményeket jelent. A település önkormányzatánál kell igényelni, melynek jegyzője állapítja meg szociális jogosultságot. Feltétele, hogy a családban az egy főre jutó havi jövedelem ne legyen több az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 140%-ánál.

Közlekedési kedvezmény

A nagycsaládosokat, azaz a legalább három gyereket nevelőket 90%-os közlekedési kedvezmény illeti meg. 90%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a különböző közlekedési eszközökre, így például a vonatra vagy a városi közlekedés eszközeire.

Be the first to comment on "3 FANTASZTIKUS ÁLLAMI TÁMOGATÁS 1,2,3,4 GYERMEKES CSALÁDOKNAK!"

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*


18 − 9 =

error: Content is protected !!