Családi pótlék utalás változása Májusban >>> Itt a hivatalos tájékoztató! Osszátok meg!

Családi pótlék utalás változása Májusban >>> Itt a hivatalos tájékoztató! Osszátok meg!

Változás lesz a családi pótlék és más támogatások utalásában!

ITT A HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓ ERRŐL!
A családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás, a fogyatékossági támogatás és a vakok személyi járadéka minden hónap első munkanapján kerül kiutalásra!

Jelen esetben május 1. lenne ez, de mivel munkaszüneti nap, így az utalásokat csak május 2-án kezdik meg! A bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetések esetében 4-6 nap múlva kapják meg a kiutalt ellátást.
Az utalás időpontja nem egyezik meg a számlán történő jóváírással.

A KÖVETKEZŐ UTALÁS IDŐPONTJA : 2017. május 2.

A SZÁMLÁN LESZ A PÉNZ: 2017. május 2 vagy 2017. május 3. (számlavezető banktól függően!)

POSTAI KÉZBESÍTÉS ESETÉN: 2017. május 6-10.

A családi pótlék folyósítása szünetel:

a) az ügyfél távolléte alatt, ha az ügyfél 3 hónapot meghaladó időtartamra olyan államba távozik, amely nem az EU tagállama, nem EGT-tagállam, vagy nem olyan állam, amelynek állampolgára azonos jogállást élvez az Európai Közösség és tagállamai vagy az EGT-megállapodásban részes állam állampolgárával.

b) az egyéb ellátás folyósításának időtartama alatt, ha a külszolgálatot vagy külföldi szolgálatot teljesítő személy részére a Cst. alapján ellátásra jogosító gyermekre tekintettel jogszabály alapján egyéb ellátást folyósítanak.
Szüneteltetni kell a családi pótlék folyósítását, amennyiben a 18. életévet betöltött személynek rendszeres jövedelme van. Rendszeres jövedelemnek kell tekinteni a legalább három egymást követő hónapban keletkezett jövedelmet. A folyósítást a negyedik hónaptól kezdődően kell szüneteltetni.

A gyámhatóság kérheti a családi pótlék folyósításának felfüggesztését, ha a gyermek igazolatlanul hiányzik az óvodából. Ehhez már 5 nap óvodai hiányzás is elég. Indokolt esetben már ekkor felfüggeszthetik a folyósítást, de 20 nap után biztosan megszüntetik a folyósítást.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

error: Content is protected !!