CSALÁDI PÓTLÉK VÁLTOZÁS 2018 – CSALÁDOK FIGYELEM! HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL 2018. JANUÁR 1-TŐL >>>

CSALÁDI PÓTLÉK VÁLTOZÁS 2018 – CSALÁDOK FIGYELEM! HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL 2018. JANUÁR 1-TŐL  >>>

OSSZÁTOK MEG >>>

ITT VANNAK A VÁLTOZÁSOK, AZ ÖSSZEGEK ÉS A RÉSZLETEK!
FIGYELEM! MÓDOSÍTJÁK A CSALÁDI PÓTLÉKOT 2018. JANUÁR 1-TŐL! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!

AZ Emberi Erőforrások Minisztériuma módosító előterjesztést nyújtott be a családi pótlékhoz, a magyar családok legnépszerűbb családtámogatási ellátást 2018. január 1-től módosítanák az legfrissebb előterjesztés szerint.

Kiterjesztenék a családi pótlékra való jogosultságot! Ez járna azon gyermekek után is, akiket súlyos fogyatékosságuk vagy tartós betegségük miatt 30 napot meghaladóan szociális intézményben helyeznek el. Ekkor a pótlékot az intézményben nyújtott iskolai oktatáshoz vagy fejlesztő nevelési-oktatási tevékenységhez való hozzáférés érdekében kellene biztosítani.

Az EMMI új rendelete nem csupán a családi pótlékot módosítja a jövő évtől, hanem az anyasági támogatás, a GYET vagyis a főállású anyaság, és a családok támogatásáról szóló törvényt is módosítja.A vadonatúj előterjesztés szerint módosulnak a szociális üdültetés szabályai, Az Erzsébet programban való részvétel feltételei. Emellett egy vadonatúj családtámogatást is be fognak vezetni, ez pedig az örökbefogadó szülőknek fog járni, és nem mást mint az örökbefogadói díj, aminek összeg eddig még nem tisztázott, 2 verzió közül fog eldőlni, hogy mekkora összegű támogatást kapnak majd a szülők.Ami szinte biztos, hogy minimum a jövő évi minimálbér összege lesz, ami 138 ezer forintot jelent.

Ez egy gyermek örökbefogadása esetén a minimális összeg, amit majd megkapnak az örökbefogadó szülők, de ha testvérpárt fogadnak örökbe, akkor akár több, mint 550 ezer forint támogatást is kaphatnak!

A családi pótlék összege 2018-ban

Nyolc éve nem emelkedett a családi pótlék Magyarországon. Egyelőre úgy tűnik, hogy 2018-ban sem fog. A legalacsonyabb összeg 12 200, a legmagasabb 25 900 forint marad havonta.

Egy gyerek esetén: 12 200 forint (havonta)

Egy gyereket nevelő egyedülálló esetén: 13 700 forint (havonta)

Kétgyerekes család esetén gyerekenként 13 300 forint (havonta)

Két gyereket nevelő egyedülálló esetén gyerekenként 14 800 forint (havonta)

Három vagy többgyerekes család esetén gyerekenként: 16 000 forint (havonta)

Három vagy több gyereket nevelő egyedülálló esetén gyerekenként: 17 000 forint (havonta)

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyerek esetén: 23 000 forint (havonta)

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyereket egyedül nevelő esetén 25 900 forint (havonta)

15 Comments on "CSALÁDI PÓTLÉK VÁLTOZÁS 2018 – CSALÁDOK FIGYELEM! HIVATALOSAN IS BEJELENTETTÉK VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL 2018. JANUÁR 1-TŐL >>>"

 1. Lócskai Balázsné | 2017-10-27 at 19:57 | Válasz

  Emelni nem akarják a CSALÁDI PÓTLÉKOT???????? Igencsak rá kéne feküdniük erre a témára a Parlamentben”dolgozó”embereknek…. !!!!!!

 2. Barabas Ida | 2017-12-01 at 13:38 | Válasz

  Az otthon apolast is meg kell emelni mert ez nagyon keves en is 0-24 oras apolast vegzek havi 50.000ft mehetek koldulni tessek kerem velun is foglalkozni felnott autista sulyos beteg fiamat apolom

  • Nem csak emelni kellene az otthon ápolást hanem beszámítani munkaviszonynak is mert akik ápolásin vannak mint én is a nap 24 órájában na azoknak kellene igazán emelni mert azt hiszem mi is lelkiismeretesen csináljuk a dolgunkat a kis 40- ezer forintért reggeltől estig!!Vajon valamelyik intézetben ennyi pénzből eltudnák látni a beteg sérűlt gyerekeket felnőtteket??

 3. Jó volna ha emelnének már a csaladin

 4. Igaz!!!!A családit kène már emelni!!!!!!!

 5. Szilagyi janosne | 2017-12-19 at 08:29 | Válasz

  Szia Nah most akkor e hoban mikor lesz csaladi a szamlasoknak?

 6. tÓTHNÉ sZÉLES jULIANNA | 2017-12-28 at 11:15 | Válasz

  A tartósan beteg gyerekre eddig kaptam 23 300ftot.Most le vitték 23 000ftra??
  BRAVÓ!!!

  • Visnyei Anett | 2018-01-05 at 18:36 | Válasz

   Kedves Julianna!
   Ha egyedül neveli gyermekét akkor 25.900,- lesz ha nem akkor tényleg csak 23.000,- Ez így is úgy is röhej…. Én értem, hogy aki a kicsit nem becsüli , de milyen segítség egy egyedüli anyának 2600,-Ft ” plussz” .? Én ismerem a gyógyszerárakt is, boltba is járok és két gyermeket nevelek! szégyen hogy itt tartunk. 23.300 Ft igencsak gyenge segítség, főleg ha nincs lehetősége beteg gyermek mellett dolgozni!!! s ezzel a plusszal se megy messzire…….

 7. Csèpke Anett | 2017-12-31 at 09:39 | Válasz

  Èn egyedül nevelem a gyerekem, az emelt családin kivül semmilyen támogatást nem kapok, az egy főre jutó jövedelmem alapján nem szorulok rã. Az aggteleki cseppkőbarlangot akarom megnèzni a fiammal, èlmènyeket gyűjteni. Csak a pènzt nehèz rá. Oda vissza út, belèpők, kaja… Reggel öttől este kilencig talpon vagyok. Èhbèrèrt.

 8. Zsuzsy 123 | 2018-01-16 at 08:43 | Válasz

  Nevetségesek úgy ahogy vannak kedves törvėnyhozók!A törvénymódosításaikkal nem fog egy gyermek sem jóllakni ,sőt beteg gyermeknél a gyógyszer kiváltás is néha nehézke…..!!!! 2 Arról ír a fáma hogy az örökbe fogadott gyermekre mennyit fizetnek de azt senki nem veszi figyelembe hogy egyre több a csonka család és szerintem nem mi vagyunk az egyetlenek akik egy csalådot hoztunk össze a két csonka családból. Én személyszerint 2 asztmás gyerekkel (ahol az édesapuka nevetséges 10 -30 ezer Ft gyerektartást fizetet már amikor fizetet meg hatalmas tartozåst halmozott a fejünk fölé……..de a törvény őt védte mert volt pénze lefizetni a bírókat. A végén még én lettem meg hurcolva!!!!! A tisztességes emberekbe kell belerugni. )A mostani férjem 2 fiu gyermeket hozott a házasságba ahol az anyuci ahany gyerek annyi apa …..lopásért börtön…. gyerektartást meg nem fizet!!!!) Na ezt kellene talán szabályozni!Itt kellene törvényeket módosítani!!!! A gyerekeknek meg normális családit megállapítani!!!Nagy a baj ebben az országba alkoholista pedofilokat meg felelőtlen szülőket védjük akik lopnak meg a gyerekeket is arra tanítják. Ébredjünk már fel és nőjünk már fel ha ennyire nyugatiasodni akarunk!!!!!!!

 9. Én egyedül nevelek négy gyermeket ráadásul vese beteg vagyok eddig tudtam dolgozni de már ez nem megy mivel egyre roszabu vagyok ezért 64000 csp 53000 Ft ből tartom el öket.Az államnak azon kellene elgondolkodni,hogy hogy lehet ezt megoldani.Minden megoldás érdekel.

 10. Én 2 kislányt nevelek egyedül. Mivel dolgozok, a keresetem alapján a családi pótlékon kívül nem vagyok jogosult semmilyen támogatásra. Az elsős gyereknek fizetni kell az étkezésért! Nem jár gyermekvédelmi, mivel dolgozok, így a kereset meghaladja a határt. Gyerektartást a drága apuka nem fizet, de az állam sem előlegezi meg, mert 300 ft-tal megintcsak túllépem a határt. Tehát vagy dolgozok, és ezek nem járnak, vagy nem dolgozok, de akkor meg éhezés lenne. Szerintem ezeket kéne átgondolni.

 11. Pintér Andrea | 2018-04-03 at 17:52 | Válasz

  Nem csak nyuggerek élnek ebben az országban, még is mindig ők kapják a leggtöbb kedvezményeket. Például karácsonykor ,húsvétkor az Erzsébet utalványok, 13.-dik havi nyugdíj stb. Mi gyermekes családok ,mi miért nem érdemlünk soron kívüli juttatásokat, a családi pótlék emelése pedig csak hiú ábránd marad.

 12. Èvek otta csak igèrgetve van hogy emelik a családit meg az ápolásit sehol semi.
  De a nyugdiját azt minden èvben emelik söt most már èvi 2*van 10.000ft-os Erzsèbet utalvány is a nyugdíjasok nak.
  Okè nem sajnálom meg nem is irigem tölük de azèrt a gyerekeket nevelö szülöket se kellene enyire leszarni.
  Ha jól tudom utoljára kb 2006-ban volt meg remélve a családipotlèk.

 13. A felsőfokon tanuló gyerek sem tud dolgozni, nekünk kell eltartani, de nem jár utána sem csp. Pedig nem fényevő. Nem beszélve a kolléiumi vagy rosszabb esetben albérleti díjról, utazási költségekről stb… Jó esetben ha van még másik gyerek a családban akkor jár +1300 Ft a másik gyerek csp-jához csapva. Ki vagyunk vele segítve…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*