Esővíz adó jöhet Magyarországon!!! Most jelentették be! Megadóztatják az esővizet!

Esővíz adó jöhet Magyarországon!!! Most jelentették be! Megadóztatják az esővizet!

Kiskunhalas – Megadóztatnák a házaknál összegyűlt esővizet, akár bevezetik azt a közműbe, akár nem. Ha bevezetik, kevesebbet, ha azon kívül folyatják el, többet kellene fizetniük a helyieknek.

A helyi képviselő-testület tervéről a Sztárklikk szerzett tudomást. A csapadékvízről még május 31-én fogadtak el intézkedési tervet, a részleteket pedig a következő hónapokban dolgozzák ki. Az alpolgármester szerint nem egy újabb adó beszedése a cél, hanem a városban évek óta súlyos problémákat okozó csapadék kezelése.

Nézünk meg egy amerikai példát, hogy lássuk a külömbséget 🙂

Azért is börtön járhat, ha valaki összegyűjti az esővizet!Börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki a saját birtokán gyűjtötte össze az esővizet az USA-ban. A világszerte alkalmazott és bevált gyakorlat az Egyesült Államokban bűncselekménynek minősül, mivel a helyi szabályozások szerint az esővíz is állami tulajdon. Az ügy ma is nagy hullámokat kavar az USA-ban.
A mintegy százhetven hektárnyi birtokán elhelyezett tárolókban gyűjtötte össze az esővizet az a férfi, akit elítéltek az Egyesült Államokbeli Oregonban – írja a yournewswire.com. Az országban az utóbbi években szigorú szabályozásokat vezettek be annak érdekében, hogy korlátozzák a szerintük állami tulajdonú vízkészletek privát felhasználását. A szabályozást a lakosság felháborodottan fogadta, mivel az esővíz összegyűjtése sokáig ott is bevált gyakorlatnak számított.

Az elítélt férfit harminc napos, letöltendő börtönbüntetésre és 1500 dollár befizetésére kötelezték. A vád egy 1925-ös törvényre hivatkozott, amely szerint a víz – az esővíz is – állami tulajdon. Érdekesség, hogy az eset egészen 2002-ig nyúlik vissza, amikor is az Oregon állami vízfelügyelet bejelentést kapott a férfi tárolóiról. Emiatt egyszer már figyelmeztették, de nem szüntette be a tevékenységét, ezért korábban három év próbaidőre ítélték. A próbaidő lejárta után tovább gyűjtötte a csapadékot, és 2012-ben tényleges börtönbüntetést kapott.

A férfi úgy vélte, hogy az 1925-ös törvény nem tesz említést sem az esővíz, sem a hó összegyűjtéséről, így amerikai állampolgárként joga van a csapadék tárolásához. Az ügy ma is nagy port kavar az USA-ban, és ezt az is bizonyítja, hogy több portálon is heves vita alakult ki az eset miatt. -írja az agrarszektor.hu

error: Content is protected !!