Így kaphattok 5-30 ezer forintos támogatást az iskolakezdéshez – 1,2,3 gyerekeseknek is jár!!!

Osszátok meg >>>

Így kaphattok 5-30 ezer forintos támogatást az iskolakezdéshez – 1,2,3 gyerekeseknek is jár!!!

Már több tucat önkormányzat tette közzé oldalán azt a formanyomtatványt, amellyel iskolakezdési támogatást igényelhetnek a nagycsaládosok, tartósan beteg gyermeket nevelő vagy nehéz anyagi helyzetben élő szülők.

“Az önkormányzat iskolakezdési támogatást ad a gyermekét egyedül nevelő, a három- vagy többgyermekes, vagy a tartósan beteg gyermeket nevelő szülőknek. A támogatás összege 6 ezer forint, ezt augusztus 15-étől október 31-éig lehet igényelni” – olvasható például a ferencvárosi önkormányzat oldalán.

A legtöbb önkormányzat 5 és 20 ezer forint közötti összeggel segíti azoknak a gyerekeknek a beiskolázását, akik többgyermekes családban élnek, alacsony az egy főre jutó jövedelem, hátrányos helyzetűek, esetleg tartósan betegek – fontos feltétel, hogy a diák lakcíme az adott településen legyen.

Vannak azonban olyan települések, ahol jövedelemigazolást sem kérnek, csupán iskolalátogatási igazolást és a lakcím igazolását. Somoskőújfalu például a helyi általános iskolásokat egyszeri 10 ezer, a középiskolásokat 20 ezer, az egyetemistákat és főiskolásokat pedig 30 ezer forinttal támogatja, a Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön minden helyi diák 5000 forintos iskolakezdési támogatást kap.

Érdemes tehát felmenni a helyi települési önkormányzat oldalára, és onnan letölteni az igénylőlapokat.

error: Content is protected !!