JÖN A TÉL ÉS A HAVAZÁS! KIADTA A FIGYELMEZTETÉST A METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT! EKKOR ÉRKEZIK MEG A HÓ HAZÁNKBA >>>>

ELŐREJELZÉS MÁRCIUS 17-18-RA! ROSSZ IDŐ JÖN ….

JÖN A TÉL ÉS A HAVAZÁS! KIADTA A FIGYELMEZTETÉST A METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT! EKKOR ÉRKEZIK MEG A HÓ HAZÁNKBA >>>>

METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT: KÖZELEG A TÉL
Jön a tél, ekkor érkezhet a havazás!

A hétvégén erős havazás érkezik hazánkban, Szombaton és Vasárnap is havazhat bárhol!! >>>

Közeleg a tél – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden Facebook-oldalán közzétett videójában.

A Kárpát-medencétől délnyugatra egy mediterrán ciklon örvénylik, amelynek hatására Közép-Európában változékony az időjárás. Az Alpokban jelentős mennyiségű hó hullott, másutt több helyen 30 milliméternél is több csapadék esett. Ezzel szemben Európa legnagyobb részén Skandináviától a Fekete-tengerig anticiklon terül el. Ezeken a területeken derült és borult, ködös tájak egyaránt előfordulnak.

Magyarország időjárását szerdán már ez a mediterrán ciklon alakítja. Napközben többnyire felhős, erősen borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon lehet kevés napsütés. A Dunántúlon többfelé a középső országrészben helyenként várható eső. Napközben 5-10 Celsius-fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön néhol ködfoltok és kialakulhatnak. Kezdetben főleg a Dunántúlon lehet kisebb eső, majd napközben már csak elszórtan lehet kisebb eső, zápor, a nyugati és az északkeleti határ közelében. A minimum hőmérséklet jellemzően 0 és plusz 5, a maximum hőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű.

Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. Az északkeleti megyékben várhatók a fagypont körüli értékek – jegyezték meg. Napközben általában borult lesz az ég, délutántól, estétől délen és a Dunántúlon helyenként kisebb eső várható. Napközben jellemzően 5-6 fokig, de a déli területeken akár 8 fokig melegszik a levegő.

A hétvégére viszont térségünket már eléri egy anticiklon pereme, és hidegebb légtömegek érkeznek, “így időjárásunk egyre inkább kezd hasonlítani az ilyenkor megszokotthoz” – fogalmaztak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton havas eső, szórványosan hószállingózás, kisebb havazás is lehet.
(MTI)

error: Content is protected !!