PÉNZBELI ELLÁTÁSOK 2018 – 3,5 MILLIÓ EMBER KAP TÖBB PÉNZ JANUÁRTÓL! – EZEK AZ ELLÁTÁSOK EMELKEDNEK JANUÁR 1-TŐL!

PÉNZBELI ELLÁTÁSOK 2018 – 3,5 MILLIÓ EMBER KAP TÖBB PÉNZ JANUÁRTÓL! – EZEK AZ ELLÁTÁSOK EMELKEDNEK JANUÁR 1-TŐL!

A kormány úgy számol, hogy jövőre három százalék lesz az infláció, így ugyanekkora mértékű nyugdíjemelés várható – nyilatkozta a Magyar Idők című napilapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok az év végén is kaphatnak pluszjuttatást.

Változik a családi adókedvezmény is, a második ütemben 2018-tól több pénz marad a családok zsebében!

Emelkedik a korhatár előtti ellátások, árvaellátás, szülői nyugdíj, rokkantsági rehabilitációs ellátások, baleseti járadék – emelkedik január 1-jétől!

A lap keddi számában olvasható cikkben Varga Mihály elmondta, hogy hamarosan a parlament elé kerül az ország 2018-as költségvetéséről szóló törvénytervezet, a javaslat sok más mellett a jövő évi nyugdíjemelés nagyságát is meghatározza.

“Azzal számolunk, hogy a következő évben három százalék lesz az infláció. Mivel a polgári kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megvédi a nyugdíjak vásárlóerejét, ezért – s ezt jogszabály is rögzíti – az aktuális nyugdíjemelés mértéke megegyezik a tervezett infláció, vagyis a várható árnövekedés nagyságával. Az idősek járandósága ezek alapján három százalékkal emelkedik 2018-ban” – nyilatkozta a Magyar Időknek a nemzetgazdasági tárca vezetője.

Mi mennyi 2018 >>

Varga Mihály megjegyezte: ez a nyugdíjemelési módszer az elmúlt években sokat hagyott az idősebb generációknál. Voltak ugyanis olyan esztendők, amikor a valós infláció elmaradt a tervezettől, s emiatt a nyugdíjak nagyobb arányban emelkedtek, mint ahogyan a pénz romlott.

error: Content is protected !!