Újabb üzemanyagár-emelkedés jöhet, egekben a benzin és a gázolaj ára!

Újabb üzemanyagár-emelkedés jöhet, egekben a benzin és a gázolaj ára!

Újabb üzemanyagár-emelkedés jöhet, egekben a benzin és a gázolaj ára! Az olaj árának emelkedése, valamint a forint dollárral szembeni gyengülése miatt a jövő héten valószínűleg többet kell majd fizetniük az autósoknak az üzemanyagért.

A holtankoljak.hu beszámolója szerint február utolsó hetében 3,5 százalékos emelkedést tapasztalhattunk, a Brent ára 83 dollár fölé kúszott a hét eleji 80 dollárról. Azonban hozzátették, nincs komolyabb gond vagy olyan esemény, ami indokolná a Brent olaj árának emelkedését, és a piac folyamatosan változik, az ár pedig 80–85 dollár között ingadozik, ami teljesen normális.Az olajpiac egy újabb OPEC-döntésre vár a termelésnöveléssel kapcsolatban, amire jó esélyek vannak. Ez rövid távon üzemanyagár-csökkenést eredményezne itthon is

– írták a honlapon.

Közölték azt is, hogy egyes elemzői vélemények szerint nem indokolt a termelésnövelés, hiszen a kínai kereslet stagnál, kiugró igények nem mutatkoznak. Viszont az OPEC az alacsonyabb olajárakkal nem adna teret az amerikai palaolaj-kitermelőknek, akik 80 dolláros olajár fölött tudnak csak nyereségesen működni.

A következő hét nemcsak az olaj árának emelkedése miatt, hanem a forint dollárral szembeni gyengülésének köszönhetően is üzemanyagár-emelkedést hozhat. A dollárt 363 forint felett jegyezték a hét végén, a hét elején még 359 forint volt – számolt be a szakportál.
Mint megírtuk, legutóbb csökkentek a hazai üzemanyagárak, szerdától a benzinért bruttó 3 forinttal kellett kevesebbet fizetni, mint korábban, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal csökkent a kutak számára.

error: Content is protected !!