Belengette a benzinárstop újbóli bevezetését a Kormány!

Belengette a benzinárstop újbóli bevezetését a Kormány!

Belengette a benzinárstop újbóli bevezetését a Kormány! Kezd elfogyni a kormány türelme – mondta Nagy Márton az üzemanyagárak kapcsán. A miniszter emlékeztetett: figyelmeztették az olajpiaci szereplőket a korábbi megállapodás betartására, miszerint a régiós középmezőnyben kell lenniük a hazai üzemanyagáraknak.

Friss hírek

A kormány türelme kezd elfogyni, ez látszik az elmúlt napok történésein is – mondta el az üzemanyagpiaci helyzet kapcsán a Világgazdaságnak Nagy Márton. Mint a nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: figyelmeztették az olajpiaci szereplőket a korábbi megállapodás betartására, miszerint a régiós középmezőnyben kell lenniük a hazai üzemanyagáraknak.Kalkulációjuk szerint 7-9 százalékkal alakulnak magasabban a hazai üzemanyagárak a régiós átlagnál.

De annak érdekében, hogy ne legyen vita arról, hogy pontosan mi is a régiós átlag, a KSH-t bíztuk meg, mint független objektív szervezetet, hogy alakítsa ki ennek módszertanát. Jövő hét péntektől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait, és az átlagokat, utána tud a kormány dönteni, hogy beavatkozik-e vagy sem az üzemanyagpiacon – mondta a miniszter.

A mai bejelentés szerint szerdától ismét emelkedni fog a benzin ára, bruttó 2 forinttal. A hét közepén az alábbi átlagárakkal számolhatunk a hazai kutakon:

  • 95-ös benzin: 643 Ft/liter
  • Gázolaj: 653 Ft/liter
error: Content is protected !!