ELVESZIK AZ OSZTRÁK CSALÁDI PÓTLÉKOT >>> A magyar munkavállalók ellen hoznának törvényeket Ausztriában

ELVESZIK AZ OSZTRÁK CSALÁDI PÓTLÉKOT ÉS A magyar munkavállalók ellen hoznának törvényeket Ausztriában.

Csökkenté a külföldi vállalatoktól Ausztriába delegált munkavállalók létszámát, és időkorláthoz kötné az ausztriai munkavégzésüket az osztrák kancellár. A terveket az Österreich című osztrák napilap vasárnapi száma közölte.

Azon is gondolkodnak odaát, hogy a kint dolgozó magyaroktól megvonják az osztrák állam által folyósított családi pótlékot, mivel az nagy teher a kormánynak, és az osztrák családokat helyezi hátrányban.

Werner Faymann továbbá nem támogatja, hogy a szóban forgó munkavállalók kiküldetését állandósítsák. A kancellár által ismertetett szigorítást az összes ágazatban érvényessé tennék. A lap által ismertetett javaslatcsomag szerint felülvizsgálnák az alkalmazás feltételeit, hogy a munkaadóknak ne érje meg külföldi munkaerőt foglalkoztatni.

A kancellár az újság szombati számában megjelent interjújában arról beszélt, hogy

korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz.

A lap közlése szerint a politikus a növekvő munkanélküliség miatt akarja megvitatni ezt a kérdést, egyúttal csökkentené az unió esetleges bővítésekor beáramló kelet-európai munkavállalók számát is.

Faymann úgy vélte, hogy túl sok munkavállaló érkezik Ausztriába, mivel itt kevésbé “nehéz” munkát láthat el. A kancellár kiemelte:

azonos munkáért, azonos bérezés jár. Egy magyar munkavállaló Ausztriában ugyanannyi bért kapna, mint a többi Ausztriában dolgozó – hozta fel példaként a kancellár. Magyarázata szerint jelenleg egy Magyarországról érkezőt előnyösebb feltételekkel lehet foglalkoztatni Ausztriában, mint egy osztrák állampolgárt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*