Gépjármű forgalomba helyezése 2020: Regisztrációs adó kalkulátor 2020

Gépjármű forgalomba helyezése 2020: Regisztrációs adó kalkulátor 2020

A 2020-as regisztrációs adó kalkulátor segítségével gyorsan kiszámolható, hogy az adott személyautó behozatala esetén mennyi regisztrációs adót szükséges fizetni. Ehhez meg kell adni a motor típusát, a környezetvédelmi osztályba sorolását és a lökettérfogatot. Továbbá az első forgalomba helyezés és a regisztrációs eljárás dátumát, melyek alapján csökken a regisztrációs adó.
A kalkulátor az érvényes törvényi előírás (adó, illetve avultatási táblázat) alapján számolja ki a fizetendő költséget.

További tudnivaló, hogy:
• hibrid személygépkocsik esetén a regisztrációs adó egységesen 76000Ft
• elektromos meghajtású, illetve veterán minősítéssel rendelkező személygépkocsik esetén a regisztrációs adó 0Ft

Regisztrációs adót kell fizetni a Magyarország területén forgalomba helyezendő személygépkocsi és lakóautó, valamint motorkerékpár után, továbbá a gépjárműflotta-üzemeltető személygépkocsijának belföldi illetőségű személy részére történő bérbeadása esetén.

Adókötelezettséget keletkeztet a gépjármű forgalomba helyezése, továbbá a gépjármű importálása, a gépjármű Közösségen belüli beszerzése, valamint a gépjármű átalakítása, feltéve hogy annak közvetlen következményeként a gépjárművet forgalomba helyezik, valamint a flotta-üzemeltető személygépkocsijának belföldi illetőségű személy részére történő bérbeadása. Az adót a vámhatóság állapítja meg a gépjárművek egyes kategóriái alapján a törvényben meghatározott adótábla alapján.

A személygépkocsik után fizetendő adó 45 ezer forint és 800 ezer forint között kerül megállapításra a gépkocsi életkorának, környezetvédelmi besorolásának és műszaki tulajdonságának függvényében. Kivétel elektromos meghajtású, kizárólag elektromos úton tölthető személygépkocsit, mely után nem kell adót fizetni, valamint a hibrid és elektromos meghajtású autó, mely után a fizetendő regisztrációs adó egységesen 76 ezer forint. Motorkerékpárok esetén a regisztrációs adó 20 ezer forint és 230 ezer forint között változik a motor hengerűrtartalmától függően.

Meghatározott feltételek esetén adómentesség érvényesül, többek között a Magyarországon működő diplomáciai és konzuli képviseletek, valamint nemzetközi szervezetek s ezek nemzetközi szerződés alapján mentességet élvező tagjai és családtagjaik DT betűjelű rendszámmal ellátandó gépjárművének, vagy például muzeális jellegű gépjárművek forgalomba helyezése esetén.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!