Hatalmas fordulat jön az időjárásban! Ezt tartogatja a Húsvét! – mindenki elképedt!

Hatalmas fordulat jön az időjárásban! Ezt tartogatja a Húsvét! – mindenki elképedt!

Hatalmas fordulat jön az időjárásban! Ezt tartogatja a Húsvét! – mindenki elképedt!
Elmossa a vihar a húsvétot? Nem úgy érkezik a tavasz, ahogy vártuk: EGÉSZ áprilisban pocsék idő lehet
Az időkép havi előrejelzése szerint, ahogy véget ér a szokatlan márciusi fagyhullám, beindul a rendes tavasz. Legalábbis a napi hőmérséklet szerint.

Viszont több, mint egy hetes folyamatos esővel, és ebből adódóan erősen felhős és szürke idővel.

fotó: Időkép

A kezdeti felmelegedés április 4-én, szerdán indul meg igazán, de mint látjuk, sok időnk ekkor sem lesz sütkérezni a napfényben, mert tovább folytatódik a zivataros idő, sőt! Valóságos felhőszakadások jöhetnek napi szinten!

Fotó : idokep.hu

 

A rövid távú előrejelzés a következő napokra  a met.hu szerint >>>

Országos előrejelzés: csütörtök reggeltől csütörtök éjfélig

Derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, késő délután délkeleten növekszik meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél napközben főként az ország déli felén megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -8 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított, derült északkeleti országrészben -10 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 fok körül, 1 és 6 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: péntek

Délkelet felől megnövekszik, megvastagszik, majd estétől újra csökken a felhőzet. A Dél-Alföldön végig borult marad az ég, viszont északon, északnyugaton sok napsütés, fátyolfelhős idő várható. Hajnaltól délutánig délkeleten néhol hószállingózás, napközben havas eső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon -7 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Országos előrejelzés: szombat

Változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. A délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, a vastag hóval borított, gyengén felhős tájakon néhol ennél kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Országos előrejelzés: vasárnap

Változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és 0 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Országos előrejelzés: hétfő

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan valószínű eső. A keleti, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

error: Content is protected !!