ISKOLÁBA JÁR A GYERMEKE? – AKKOR EZ A TÁMOGATÁS ÖNNEK IS JÁR >>>

ISKOLÁBA JÁR A GYERMEKE? – AKKOR EZ A TÁMOGATÁS ÖNNEK IS JÁR >>>

ISKOLÁBA JÁR A GYERMEKE? – AKKOR EZ A TÁMOGATÁS ÖNNEK IS JÁR! – ITT TUD JELENTKEZNI ÉRTE! Nem jár automatikusan, igényelni kell! Itt vannak a legfontosabb információk a a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól!

Kérem segítsen Ön is egy megosztással az információ terjesztésében, hogy minél több emberhez juthasson el, mert sokaknak segíthet! Köszönjük szépen!

Bárki iskolakezdési támogatást kaphat, aki közoktatásban tanuló gyermeknek családi pótlékra vagy bármely uniós tagállamban hasonló ellátásra jogosult szülője, gyámja vagy annak vele közös háztartásban élő házastársa, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Privátbankár.hu-val. A támogatáshoz a munkahelyen kell nyilatkozni arról, hogy a munkavállaló megfelel a feltételeknek

Nemrég írtunk arról, hogy mennyibe is kerülnek jelenleg az iskolai írószer csomagok és más kiegészítők. A borsos árak okozta sokkot enyhítheti, hogy hamarosan megkapják a családok az iskolakezdési támogatásokat. Ugyan még csak július vége van, azonban a támogatás már most igényelhető.

Csakhogy nem az államtól. Az iskolakezdési támogatás ugyanis egy kedvező adózású béren kívüli juttatás, amelyről a munkáltató dönt. Vagyis igényelni a munkahelyen lehet. A munkáltatónak is megérheti, hiszen a szülőknek gyerekenként adható 38 ezer 300 forint csak 34,5 százalékkal adózik, vagyis a bért terhelő közterheknek csupán felét. Emellett fontos tudni, hogy ha az egyik szülő igényli a saját munkahelyén, az nem zárja ki, hogy egy másik munkaadónál dolgozó másik szülő is megkaphassa.

Az iskolakezdési támogatás a bruttó minimálbér 30 %-ának erejéig adható. Az idei évben ez az összeg 38 295 forint.

A támogatást a munkáltató adja évente egyszeri alkalommal, és mindkét szülő igényelheti egyszerre.

Amit még érdemes tudni, hogy a támogatás tankönyvre, tanszerre és ruhára költhető el, éppen ezért nem is készpénzben, hanem utalvány formájában juthatunk hozzá. Azt is fontos megjegyezni, hogy ugyan már most kérhető az iskolakezdési támogatás, azonban aki erről megfeledkezik, az egészen december 31-ig fordulhat az ügyben a munkaadóhoz, de csak olyan gyermekek esetén, akik után családi pótlék is igényelhető.

Iskolai Erzsébet-utalvány: könnyebb iskolakezdés – felhasználható tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására, a tanévkezdést megelőző 60. naptól kibocsátás évének december 31. napjáig.

Az Iskolai Erzsébet-utalványok különféle címletekben kerülnek legyártásra: 300, 400, 500, 600, 1000, 2000 és 5000 Ft, az egyes megrendelői igényeknek megfelelően. Az Iskolai Erzsébet-utalvány felhasználható az utalvány elfogadására szerződött több mint 20 ezer, a honlapon feltüntetett szerződéses partnernél tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására az utalványok a tanévkezdést megelőző 60. naptól kibocsátási év december 31-ig, kizárólag Magyarország területén.

Az Iskolai Erzsébet-utalvány az iskoláskorú gyermekek szülei számára jelentősen megkönnyítheti a tanévkezdést.

Az Iskolai Erzsébet-utalvány egyes meghatározott juttatásként korlátlanul adható a munkavállalóknak, 43,66%-os adó- és adójellegű kötelezettséggel, kártyára utalva és papíralapon 2017-ben is.
Névértékénél is többet érhet a számos elfogadóhelyi kedvezménynek köszönhetően.

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!
error: Content is protected !!