Közmunkások figyelem!!! A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben…

Közmunkások figyelem!!! A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben…

Friss! Itt a döbbenetes bejelentés! Megtette azt a kormány, amire senki nem számított – A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben! Hatalmas lesz a felháborodás! Nem csak év elején nem volt béremelés, DE ÉV KÖZBEN SEM LESZ!

Lapértesülések szerint, a kormány megteszi azt, hogy idén a nyugdíjak és a minimálbérek emelése mellett, egyedül a közfoglalkoztatottak bérét nem emelik meg év közben sem!

Idén csak a közmunkások fognak veszteséget elszenvedni a választási évben. Úgy tűnik hiába közeledett a választás, a közmunkások nem járnak jól.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatással foglalkozó oldalára feltöltött dokumentum szerint 2018-ban a közfoglalkoztatásban dolgozók bére ugyanannyi marad egész évben, mint 2017-ben volt:

Vagyis a közfoglalkoztatási 8 órás bér bruttó 81 530 forint marad, a közfoglalkoztatási garantált bér pedig 8 órás munkaidőben bruttó 106 555 forint.

Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy még jobban lemarad a közmunkás bér a minimálbérhez képest.

A kormány azzal indokolja ezen döntését, hogy ezzel a hatalmas különbséggel – ami a minimálbér és a közmunkás bér között lesz – akarja a közmunkásokat arra sarkalni, hogy keressenek rendes állást magunkat és ne legyenek megelégedve ezzel a minimális bérrel.

Nektek mi a véleményetek erről?

Kapcsolódó cikk: Közmunkás minimálbér…

error: Content is protected !!