Közmunkások figyelem!!! A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben…

Közmunkások figyelem!!! A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben…

Friss! Itt a döbbenetes bejelentés! Megtette azt a kormány, amire senki nem számított – A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben! Hatalmas lesz a felháborodás! Nem csak év elején nem volt béremelés, DE ÉV KÖZBEN SEM LESZ!

Lapértesülések szerint, a kormány megteszi azt, hogy idén a nyugdíjak és a minimálbérek emelése mellett, egyedül a közfoglalkoztatottak bérét nem emelik meg év közben sem!

Idén csak a közmunkások fognak veszteséget elszenvedni a választási évben. Úgy tűnik hiába közeledett a választás, a közmunkások nem járnak jól.

A Belügyminisztérium közfoglalkoztatással foglalkozó oldalára feltöltött dokumentum szerint 2018-ban a közfoglalkoztatásban dolgozók bére ugyanannyi marad egész évben, mint 2017-ben volt:

Vagyis a közfoglalkoztatási 8 órás bér bruttó 81 530 forint marad, a közfoglalkoztatási garantált bér pedig 8 órás munkaidőben bruttó 106 555 forint.

Ez pedig azt fogja jelenteni, hogy még jobban lemarad a közmunkás bér a minimálbérhez képest.

A kormány azzal indokolja ezen döntését, hogy ezzel a hatalmas különbséggel – ami a minimálbér és a közmunkás bér között lesz – akarja a közmunkásokat arra sarkalni, hogy keressenek rendes állást magunkat és ne legyenek megelégedve ezzel a minimális bérrel.

Nektek mi a véleményetek erről?

Kapcsolódó cikk: Közmunkás minimálbér…

2 Comments on "Közmunkások figyelem!!! A közmunkások nagyon rosszul járnak ebben az évben…"

  1. Renata Ökrös | 2018-05-15 at 16:33 | Válasz

    Az aki nem tud máshova menni,azokkal mi lesz? Nem egyszerű munkát találni,és megmaradni ott ahova felvesznek! Elmentem,nem egyszer!!!! Betegségem miatt bizonytalan,és gyenge vagyok! Tudok dolgozni,de egy gyárban nem állom meg a helyem!

  2. Ovodai dajka vagyok de nem rajtam mulik hogy közmunkás alkalmaznak 2éve nem hajlandóak átveni csak közmunkásként

Leave a comment

Your email address will not be published.


*