Nyugdíjkorhatár 2017 >>> FIGYELEM! – HAMAROSAN 70 ÉVES KORIG KELL DOLGOZNI! – SOKAT EMELKEDNEK A NYUGDÍJKORHATÁROK NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK IS!

Nyugdíjkorhatár 2017 >>> FIGYELEM! – HAMAROSAN 70 ÉVES KORIG KELL DOLGOZNI! – SOKAT EMELKEDNEK A NYUGDÍJKORHATÁROK NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK IS!

Az időskori munkavállalás nemcsak lehetőség, hanem egyre inkább kényszer Európa-szerte. A kitolódó életkor, az aktívkorú járulékfizetők számának csökkenése miatt a nyugdíjrendszerek fokozatosan fenntarthatatlanná válnak. Így azok, akik most a harmincas éveiket tapossák, jó eséllyel 70. életévük környékén is dolgoznak majd. Ahhoz azonban, hogy ezt meg tudják tenni, nekik és a munkaadóknak is igencsak oda kell figyelniük. Nyugdíj 2017 korhatár - korhatár táblázat 2017

Az Európai Munkavédelmi Ügynökség adatai szerint a demográfiai változásoknak köszönhetően 2030-ra minden harmadik aktív munkavállaló az idősebb, 55-64 éves korosztályból kerül majd ki Európában. Ha még előrébb tekintünk, azok, akik most a harmincas éveiket tapossák, jó eséllyel 70. életévük környékén is dolgoznak majd.

Az időskori munkavállalás amellett, hogy elkerülhetetlen a mai modern társadalom gazdasági fenntarthatóságához, hozzájárulhat a teljesebb és aktívabb időskorhoz, csökkentheti a depresszió és az időskori demencia előfordulását. Ehhez azonban nem csak egyéni szinten, de a munkahelyi közösségeknek, munkaadóknak is alkalmazkodniuk kell.

Már a negyvenesekre oda kell figyelni

Az idősödés folyamata már 45 év után elkezdődik. Ilyenkor a fizikai teljesítőképesség és a szellemi megterhelés kezelése már nem olyan fokú, mint amilyen 20-30 éves korban. Éppen ezért 45 éves kortól csökkenteni kell a mindennapi megterhelést – mondta dr. Erősné dr. Bereczki Edit foglalkozás-egészségügyi szakorvos a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Vagyis nem elég, ha a munkavállalókat 55-60 éves korukban kezdik el megbecsülni a munkaadók. Ha nem a 40-es korosztálynál kezdik ezt meg, akkor hiába lesz nagy igény a jövőben a 60-70 éves munkavállalók foglalkoztatására, elképzelhető, nem lesznek abban az állapotban, hogy meg is lehessen ezt tenni – vetítette elő dr. Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.

Kampány az egészséges munkahelyekért

Nem véletlen, hogy az Európai Munkavédelmi Ügynökség 2016-ra és 2017-re meghirdette az „Egészséges munkahelyet minden korban” című kampányát.

Ha ugyanis a munkavállalók biztonságos és egészséges körülmények között dolgozhatnak karrierjük során, az jót tesz nekik, a vállalkozásoknak és a társadalomnak egyaránt. Ezért a kampánnyal a megfelelő munkavédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a munka és az egyén képességeit össze kell hangolni, függetlenül attól, hogy valaki karrierje kezdetén vagy végén tart. Ezért meghirdették az Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjat is, és keresik azokat az innovatív munkavédelmi módszereket, melyeket hatékonyan alkalmaznak a cégek a fenntartható munka és az egészséges idősödés ösztönzésére.

Ezek példaként szolgálhatnak más vállalatok, szervezetek számára is!

↓↓↓ Nyomj egy Lájkot és Osszátok meg ↓↓↓

10 Comments on "Nyugdíjkorhatár 2017 >>> FIGYELEM! – HAMAROSAN 70 ÉVES KORIG KELL DOLGOZNI! – SOKAT EMELKEDNEK A NYUGDÍJKORHATÁROK NŐKNEK ÉS FÉRFIAKNAK IS!"

 1. Érthető, bár el nem fogadható a “lépés,” hiszen termelés nincs, tehát miből lenne nyugdíj ?!
  Azonfelül, a döntéshozók, mind egytől-egyig, magas polcokon delelnek, s nem akarnak a “húsosfazék” mellől eljönni, nem akarnak nyuggerek lenni, mert akkor a magas állami fizetés mellé a “lopika” lehetősége rögvest megszűnne !
  Tehát “két legyet, egy csapásra,..!”

  Ép ésszel gondolkozván, kizárt, h a fizikai munkát végzők 70 évesen “működőképesek” legyenek.
  Bizakodjunk ! 😎

 2. Neumann Rita | 2016-07-24 at 08:20 | Válasz

  Az idős kori demencia = elbutulás, a szellemi képességek maradandó hanyatlása (idézet az idegen szavak szótárából). A nyugdíjkorhatár 2017-es emelése sem hoz változást, mert sok nyugdíjas meg sem éri azt! Egy-két napja mondta a rádióban egy szakértő, hogy nem tudják, mi indítja el a folyamatot, és nem is tudják befolyásolni, megaka-dályozni a megtörténtét, sem visszafordítani. Tehát akit elér, az menthetetlenül elhülyül. Egészen kisgyermeki szintig visszaromolva is előfordulhat. Ebből következően hiába hoznak létre biztonságos és egészséges körülményeket a munkaadók, az Isten sem menti meg a dolgozót az elbutulástól. A munkaadóknak pedig eszükben sincs megbecsülni a munkavállalókat. Darab-darab. Ha kihullik, van helyette száz másik. Ha megbecsülné, az neki nem lenne haszon. Minél többet kifacsarni a “beszélő szerszám”-ból, aztán, amikor kimúlt, elhajítja, és jöhet a következő.

 3. Nem kellene engedni a volt államvédelmiseket stb dolgozni és akkor a fiatalnak lenne munka és nem menne el világgá!!! Elmegy a volt rendőr katona stb akár feketén is dolgozni szinte a semmiért a kicsike ( 160 -200ezer Ft )nyugdíja mellett hogy ne kelljen otthon lenni mert az asszony baszogatja!!! Köszönjük nekik hogy éhbérért dolgozhatunk!!! Vagyonőr.

 4. Kicsi gesztenye | 2016-07-24 at 09:24 | Válasz

  Uram isten! Normális az aki eszt kitalálta? Ki a fene tud 70 éves koráig dolgozni. aki világ való életében fizikai munkát végzett az úgy el használódik, hogy 40 – 50 éves korára már mindene fáj. Minden munka nap csak kész szenvedés. Meg sem érjük a nyugdíj korhatárt. A melóból viszik a Magyart a temetőbe! Mikor élvezheti az ember az életét? Vagy úgy gondolják azért szül a Magyar anya a hazának gyermeket, hogy egy életen keresztül rabszolga legyen! Akkor inkább nem!!!! Nincsenek is munkahelyek. Az emberek éh bérért mennek el kemény munkát végezni, és azért is tapossák egymást. A fiatalok meg nem tudnak el helyezkedni. A diákok dolgoznak három műszakban iskola mellett, hogy el tartsák magukat, vagy segítsenek a családjukon, mert a szülő nem kap munkát. Ja és többet keresnek mint az aki egy családot tart el. Milyen világ ez? Nem értem. Ha a politikusok ennyit tudnak elérni akkor meg van a véleményem róluk jó vastagon. Nekik nem esik nehezükre 70 éves korukban aludni a parlamentben annyi fizetésért amennyit ők kapnak. Sírhatnékom van esküszöm. 😥

 5. miutan a tisztelt honatyak elertek a 60. eletevuket, meg egy jo huszast le kellene nyomniuk egy gyarban, sori dolgozokent, minimalberert.
  akkor megtudnak milyen az, mindhalalig dolgozni!

 6. Márta Jakab | 2016-07-29 at 20:03 | Válasz

  38 éve dolgozom . legyőztem a rákot , még dolgoznom kell 5 évet a nyugdíjkorhatár eléréséhez, az idén töltöm a 60. évemet. Nagyon nehéz olyan munkát találnom ahol az erőm és tehetségemmel meg tudok felelni.

  • Kiss Ágnes | 2017-02-20 at 19:38 | Válasz

   Kedves Márta! Én is ebben a cipőben járok. Én 59 éves leszek idén. Szörnyű rákos betegségem volt. Legyőztem. Arra gondoltam, hogy vissza megyek akár hogyan is dolgozni, a nyugdíjig.Arra nem számítottam, hogy ennyire felemelik a nyugdíjak. Most itt vagyok, nyomorult helyzetben. A leszázalékolás alatt is dolgoztam, mikor mennyit bírtam. Most már csak 4 órában tudok dolgozni,mert nincs erőm több. Ezek a borzasztó igazságtalanságok. Nem veszik figyelembe, hogy mi akkor is dolgoztunk, amikor a halál kopogtatott az ajtón.

 7. Javasolnám a következőket a kormánynak: a 60 évet betöltött, 40 évet ledolgozott férfi, választhasson. Mehessen nyugdíjba, ha az állapota megkívánja. Ha maradni kíván, mert fizikálisan és szellemileg még bírná… tehesse. Hatvan év felett, ha nincs meg a 40 éve, egy műszakban dolgozhasson, akkor is, ha korábban három műszakban tette. Főleg a bejárósoknak lenne óriási segítség, és emberibb megoldás. Tapasztalatól írom.A fizikai munkásnak a bérét is emelni kell, valamint törekedni arra, hogy a fiatalok szeressenek szakmát is tanulni. Nem lehet mindenki diplomás. Egy jó szakember kereshessen annyit, mint egy diplomás. Hiány van a szakemberekből és hamarosan eljutunk oda, hogy nem lesz mester, aki átadja a tudását, tapasztalatát. ( a számítógépes vezérléseket is beleértve) A nők esetében jó megoldás a 40 év, de legyenek beszámítva a szakmunkásképzés gyakorlati napjai. ( mintegy fel) Ha a konzervgyárakat újra beindítanák, értelmét látnám a települések ( kormány által indított) kertészeti programjának. A közmunka program nem rossz, mert nem segély, de innen az igyekezettel, szorgalommal megáldott embert, ki kell emelni ( motiváció) és iskolázni. Nem mindenkit, csak azt, aki erre érdemes. Szorgalmai kell, hogy újra legyen kis hazánkban jó mezőgazdaság, és állattenyésztés. Sok ember juthatna munkához, és ellátná az országot valódi élelemmel. kellenének még varrodák, mosodák, és még sok minden, ami fontos lenne ahhoz, hogy emberként élhessünk. Nyugdíjasként a megérdemelt pihenést kaphassuk. ( mert a nyugdíj ellenértékét, már odaadtuk a hazának)

 8. Molnár Jutka | 2016-08-14 at 13:32 | Válasz

  Már aki megéli! Hetven évesen van aki már a nevét sem tudja megmondani, de a számítógéphez biztosan remekül fog érteni. Agya borotva éles lesz, bármelyik fiatallal felveszi a harcot, minden téren. Nem fájnak az ízületei, napi 12 órát fütyörészve végig áll, akár egy gép mellett is. Nem lesz se Parkinson kóros, se Alzheimer-kóros. Látása, hallása kiváló lesz.

 9. A likekből és a megosztásokból szereznek pénzt az oldal üzemeltetői !!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*