Jöhet a dupla családi pótlék, ennyi lehet az emelt összegű pótlék!

Jöhet a dupla családi pótlék, ennyi lehet az emelt összegű pótlék!

Jöhet a dupla családi pótlék, ennyi lehet az emelt összegű pótlék! A Demokratikus Koalíció (DK) és Magyar Péter is azt kéri, hogy a kormánypártok támogassák azokat a gyermekvédelmi javaslatokat, amelyeket egyfelől a DK, másfelől több ellenzéki párt nyújtott be a parlamentnek – erről szerdai, online sajtótájékoztatóján beszélt a párt a frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó cikk – családi pótlék >>>

Arató Gergely azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció indítványa szigorúbban büntetné a pedofilokat és a pedofilsegítőket, valamint örökre eltiltaná őket a gyermekek közeléből. Hozzátette, hogy emellett egy független szakértőkből álló bizottsággal vizsgáltatnák ki az állami és egyházi intézményekben történt visszaéléseket.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, hogy megdupláznák a gyermekvédelmi dolgozók bérét és a családi pótlékot, több állami forrást fordítanának a szakellátás támogatására, a bentlakásos intézmények működtetésére és az önkormányzatok gyermekvédelmi feladataira, illetve növelnék az állami gondozott fiatalok életkezdési támogatását.

error: Content is protected !!